Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Eylül 2017 - 11:38 Yorum: 0

Sulama birliği çalışanlarına “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Önen, kişisel koruyucu donanımların çalışanları kazalardan korumadığını, sadece kazanın şiddetini azalttığını...

Sulama birliği çalışanlarına “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Önen, kişisel koruyucu donanımların çalışanları kazalardan korumadığını, sadece kazanın şiddetini azalttığını belirterek, burada önceliğin doğru önlemleri almak olduğunu söyledi.

Güney Yüreğir Sulama Birliği'nde, her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışanlara "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi. Birliğin toplantı salonunda düzenlenen seminerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Önen, katılımcılara; "kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri; elle kaldırma ve taşıma; parlama, patlama, yangın ve yangından korunma; iş ekipmanlarının güvenli kullanımı; elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri; iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri; güvenlik ve sağlık işaretleri; kişisel koruyucu donanımların kullanımı; iş sağlığı ve güvenliğinin genel kuralları ile tahliye ve kurtarma" konularında bilgiler aktardı.

Yılda en az 1 eğitim

Çalışanın sağlığı ve güvenli bir iş ortamı için bu eğitimleri yılda en az bir kez verdiklerini ifade eden Önen, bazı durumlarda ise birden fazla eğitim verdiklerini kaydetti.

Ayhan Önen, işe yeni girenlerin, sağlık kontrolünün ardından mutlaka "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi alması gerektiğinin altını çizerek, "İş güvenliğinde en başta çalışanın kendisi sorumludur. Kazaların ana sebebi ise güvensiz hareketlerdir" dedi.

Eğitime katılanlara yaşanmış iş kazalarından örnekler izleten Önen, daha sonra görüntüleri izleyen katılımcılara "Siz olsanız ne yapardınız?" sorusunu yöneltti. Katılımcılardan gelen cevaplar üzerine açıklamalarına devam eden Önen, "Önümüzde yaşanmış örnekler var. Elbette keşke yaşanmasaydı, ancak çalışanlar videoyu izlediklerinde bunun neden olduğunu, neler yapılması gerektiğini en iyi şekilde anlıyorlar. Amacımız çalışanların böyle bir durumla hiçbir zaman karşılaşmaması" diye konuştu.

"Önlem, donanımdan daha önemli"

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Önen, eğitimin sadece teorik değil sahada pratik olarak da verildiğinin altını çizerek, "Sahada çalışanlarımızı sürekli kontrol ediyoruz. Kişisel koruyucu donanımları nasıl kullanmaları gerektiğiyle ilgili eğitim veriyoruz. Çünkü baş, yüz, göz, el, kulak, solunum, ayak ve genel vücut koruyucuları gibi kişisel koruyucu donanımlar çalışanları kazalardan korumaz, sadece kazanın şiddetini azaltır. Bu yüzden iş kazalarını engellemede öncelikli olan, çalışma sırasında doğru önlemleri almaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber