Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Eylül 2016 - 08:48 Yorum: 0

Süleymanpaşa Belediyesi’nden eğitime destek

Süleymanpaşa Belediyesi'nin "Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor" projesi kapsamında burs veren katılımcılar ile burs alan öğrenciler...

Süleymanpaşa Belediyesi’nden eğitime destek

Süleymanpaşa Belediyesi'nin "Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor" projesi kapsamında burs veren katılımcılar ile burs alan öğrenciler düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Süleymanpaşa Belediyesi Genlik ve Spor Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, belediye tarafından başlatılan ve Süleymanpaşalıların yoğun ilgi gösterdiği "Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor" projesine katılarak öğrencilere burs sağlayan eğitim gönüllüleri ile o burslardan faydalanan öğrenciler bir araya gelerek güzel bir gün geçirdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık bir buçuk sene önce başladığını, projeyi asıl hazırlayanın ise İzmir Karşıyaka Belediyesi olduğunu belirterek, "Tasarım aşamasındayken haberimiz oldu ve eş zamanlı olarak projeye başladık" dedi.

Projenin eğitime ve yeni nesillere destek olmak amacıyla yapıldığını anlatan Eşkinat şu ifadeleri kullandı:

"Projenin özünde bir apartmanda oturan farklı daireler, aidatlarına birer miktar ilave ederek, aile bütçesini sarsmadan, bir çocuğu okutmak, bir çocuğun eğitimine burs vermek var, bu amacı taşıyoruz. Proje başarılı oldu 110 öğrencimiz var şu anda, bu artarak ta devam edecek. Bu bursların özelliği ise herhangi bir adrese teslim burs değil, ihtiyaç sahibi olan çocukların bir havuzda toplanması ve apartmanların yöneticilerinin o havuzdan çocukları seçmeleri esasına dayanıyor. Yani herhangi bir tornaya dayalı seçim yerine her cinsten, her renkten, her sosyal yapıdan çocukların burs almasına imkan veren aslında bu günlerde çok ihtiyacımız olan milli birlik ve dayanışmaya katkı veren bir proje. Bu bakımdan biz çok önemsiyoruz. Rakamlar çok büyük olmayabilir ama bunun işlevi çok büyük, amacının da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu günde burada, hem burs veren hem de alanları bir araya getirdik, çok keyifli bir gün oldu."

Projeye destek verenlerden Havva Dırak da yaptığı açıklamada, oturduğu sitenin genel kurulunda belediyenin projesine destek vermek amacıyla toplantı yaptıklarını ve bir öğrenci yetiştirilmesine destek olmaya karar verdiklerini anlattı.

Her ay sitelerindeki 35 kişilik bir grupla belirli bir ücret toplayarak burs sağladıkları öğrencinin banka hesabına yatırdıklarını kaydeden Havva Dırak, şunları söyledi:

"Bizim bir kız öğrencimiz var, buranın Ferhadanlı Mahallesi'nden. Kendisi Ankara'da 4 yıllık işletme okuyor. Bu yıl son sınıfa geçti. Bir yıl daha onunla birlikte olacağız. Her ay telefonla görüşüyoruz. Parasını yatırdığım zaman arıyorum, kızım paranı yatırdım diyorum, oda teşekkür ederim teyzecim diyor çok seviniyor, Allah razı olsun diyor. Bizde birine yardım etmekten dolayı huzur ve sevinç duyuyoruz."

İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümünde okuyan ve projeden burs alarak faydalanan Mustafa Ocaktan ise projenin Süleymanpaşalı okuyan gençler için çok yararlı olduğunu söyledi.

Herkesin maddi durumunun yeterli olmayabileceğini aktaran Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

"Belediyemizin yaptığı bu proje, burs alan öğrenciler için çok faydalı oldu. Gayet katkısı oluyor hepimize. Bize bu bursları apartmanlarda yaşayan kişiler sağlıyor, keşke daha fazla kişiye duyurabilsek de, daha fazla öğrenci bu destekleri alabilse. Bir çok ihtiyacımızı karşılıyoruz, çok yardımı oluyor bize."

Piknik etkinliğinin sonunda, projeye katılarak öğrencilere burs sağlayan kişilere, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve proje için yoğun mesai harcayan Başkan Yardımcısı Gülferah Güral tarafından teşekkür sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber