Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ağustos 2016 - 12:48 Yorum: 0

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2016-2019 yıllarını hedefleyen revizyon ve güncelleme çalışmalarının başlatıldığı ve tüm çalışma programının gözden...

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2016-2019 yıllarını hedefleyen revizyon ve güncelleme çalışmalarının başlatıldığı ve tüm çalışma programının gözden geçirip tanıtıldığı "2015-2019 Stratejik Planı" toplantısı yapıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin geleceğinin planlandığı, sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra muhtarlar, dernek, vakıf ve odaların temsilcileri, okul yöneticileri, kamu kurumu temsilcileri, meslek kuruluşları ve sendika temsilcileri ile kent konseyi yöneticileri katıldı.

Yılmaz İçöz Sahnesi'nde, Yönetim Danışmanı Ahmet Altan'ın katılımcılara stratejik plan üzerine eğitim verdiği toplantıda konuşan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Aklınıza şöyle bir şey gelebilir, biz bu stratejik planları biliyoruz. Beş senede bir yapılır. Süleymanpaşa Belediyesi de 2,5 sene önce stratejik planını hazırlamıştı. O zaman bu stratejik planlama çalışmasına ne gerek var. Bilindiği gibi Süleymanpaşa Belediyesi Tekirdağ'ın büyükşehir olmasından sonra merkezi, 4 beldesi ve 59 köyünü kapsayan bir alanda Süleymanpaşa adında bir ilçe olarak dünyaya geldi. Yeniden yapılanma, revizyon, yasal olarak zorunlu ilk 6 ay içerisinde yapılacak stratejik plan çalışmaları o dönemde yapıldı. Fakat elimizdeki veriler rasyonel veriler değildi. Biz tahmini veriler üzerine bunu yaptık. 2 buçuk yıla yani tam ortaya yaklaştığımız noktada stratejik planla bütçenin denkleştirilmesine yönelik bir ara toplantının yapılmasının faydalı olacağını düşündük ve yola çıktık. Önümüzdeki günlerde toplantılar çalışma gruplarıyla devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Bu çalışma, Süleymanpaşa, hatta Trakya içinde örnek bir çalışma olacaktır"

Amaçlarının, imkan ve kabiliyetlerinin farkında olan, havada uçmayan ama asla da ütopyalarından vazgeçmeyen, hedefleri yüksek ama vaatleri ölçülü ve sınırlar içerisinde olan bir belediyeyi hayata geçirmek olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Başkan Eşkinat, "Bugüne kadar gayretimizin tamamı bu şehirde yaşayanların tamamı haklarına sahip, eşit ve mümkün olduğu kadar da şehirlerinin sahibi olduğunun farkında olsunlar noktasındaydı. Açıkça şunu itiraf etmek gerekirse sanki birileri birilerinden bu ülkede daha haklı oldukları gibi bu şehirde de birileri birilerinden daha farklıydı. Bunu ortadan kaldırmak lazımdı. Çünkü eşitlik ve paylaşım bizim barış içerisinde yaşamamız için temel koşulların başında geliyor. Bu nedenle biz, bize emanet edilen bu şehirde emanet edilen kaynağın, yani sizin vergilerinizden oluşan kaynağın öncelik sıralarını belirlemek için sizlerle beraber bu revizyonu yapmak gereğini duyduk. Ben umut ediyorum ki bu çalışma, Süleymanpaşa içinde hatta Trakya içinde örnek bir çalışma içerisinde olacaktır. Ve dönemin sonunda 2 buçuk yıllık yol haritası belli olmuş hedeflerine ulaşmış ve sözünün arkasında duran bir belediye başkanı olarak vicdan rahatlığı içinde arkadaşlarımla birlikte dönemi tamamlayacağım" dedi.

"Yaşanacak bir kent için, çocuklarımız ve geleceklerimiz için davetimiz size"

Son olarak katılımcılara hitaben davetini aktaran Başkan Eşkinat, "Size dosyalar dağıtıldı. Onun içinde bir broşür var. Strateji belgesi kısmında bu çalışmada bana ihtiyaç var diyorsanız, yaşanacak bir kent için, çocuklarımız ve geleceklerimiz için ben de sorumluluk almak istiyorum diyorsanız, bu heyecanı siz de bizim gibi duyuyorsanız davetimiz size. Formun arkasındaki sayfayı lütfen doldurup çıkarken arkadaşlarımıza bırakın bu arada katkılarınızı da süreç içerisinde bekliyoruz. Beraber yürüyelim, beraber karar verelim sonuçta da kendi kararımızın nimetinden ya da külfetinden de birlikte bir sonuç alalım" diyerek sözlerini noktaladı.

Yol haritası çizilen toplantı, kurulacak çeşitli kurul ve komitelerle sırasıyla, kent sorunları tespit toplantısı, kent varlık ve değerleri envanter çalışması, kent SWOT analizi ve kent vizyon belgesi oluşturulması çalışmalarını takip ederek sonunda Süleymanpaşa Kent Strateji Belgesi oluşturulmasına karar verilerek sona erdi.

Çalışmalarda yer almak isteyen Süleymanpaşalılar önümüzdeki günlerde Süleymanpaşa Belediyesi internet sitesinde yayınlanacak başvuru formlarını doldurarak çalışmalara katılabilecek.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’2015-2019 Stratejik Planı’ toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber