Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Eylül 2017 - 15:33 Yorum: 0

Sultanahmet Meydanı’nda ilginç görüntü

Dünyanın farklı renklerini yansıtan geleneksel mutfakları İstanbul'da buluşturan "Gastronomist 2017" Sultanahmet Meydanı'nda start aldı.

Sultanahmet Meydanı’nda ilginç görüntü

Dünyanın farklı renklerini yansıtan geleneksel mutfakları İstanbul'da buluşturan "Gastronomist 2017" Sultanahmet Meydanı'nda start aldı. Farklı ülkelerden birçok şefin katıldığı etkinlikte, kesimi yapılan 150 kiloluk dana, Et Profesörü Cüneyt Asan tarafından fırına verildi.Özel tasarlanan fırında 6 saat pişecek olan dana, daha sonra misafirlere ikram edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önemli katkıları ve FatihBelediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, dünya mutfaklarını bir araya getiren "Gastronomist 2017" Sultanahmet Meydanı'nda start aldı. Çok sayıda ülkeden birçok davetlinin katıldığı, konuk ülkelerin geleneksel mutfaklarının yanı sıra Türkiyecoğrafyasının kadim mutfak kültürünü yansıtan reçete sunumları, yemek sohbetleri, paneller ve çocuk atölyeleri gibi birçok etkinliğin yer aldığı organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.Farklı ülkelerden gelerek kendi mutfak kültürlerini tanıtan çok sayıda şef, yaptığı gösterilerle izleyenlerden büyük beğeni topladı.Öte yandan Et Profesörü olarak bilenen Cüneyt Asan tarafından kesimi gerçekleştirilen 150 kiloluk dana, Sultanahmet Meydanında özel tasarlanan fırına sürülerek pişmeye bırakıldı. 6 saat fırında kalarak pişen dana daha sonra misafirlere ikram edilecek.

"Başka ülkelerin mutfağını keşfederken Türk mutfağını da tanıtmış olacağız"

Türk mutfağının tanıtılması açısından organizasyonun çok önemli olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın desteğiyle ve Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası ilk gastronomist etkinliği. 27 ülkeden 45 katılımcının olduğu şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve konuyla ilgili deneyimleri olan insanların katıldığı, bir taraftan söyleşilerin yapıldığı diğer taraftan da çeşitli gösterilerin yapıldığı bir etkinlik. Biz buradan dünya mutfağını göreceğiz, ikincisi ise kendi mutfağımızı, Türk mutfağımızı tanıtmış olacağız" diye konuştu.

"Bugün ilk kez burada bir danayı bütün olarak pişireceğiz"

Et Profesörü Cüneyt Asan ise, "Burada amaç ülkemizi tanıtmak. Burada amaç mutfağımızı tanıtmak. Bütün dünya dostlarıyla birleştik ve burada çok güzel bir şey yaptık. Bugün burada bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Bu güne kadar hiç bütün bir danayı bütün olarak pişirmemiştik. Bugün ilk kez burada bir danayı bütün olarak pişireceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber