Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Sultanbeyli Belediyesi'nden ''kardeş'' Jajce Belediyesi'ne ziyaret

İki belediye arasında imzalanan ''kardeş belediye'' protokolü çerçevesinde ilişkilerin daha da geliştirilmesi için İstanbul'dan bir heyet Bosna'ya geldi

Sultanbeyli Belediyesi'nden ''kardeş'' Jajce Belediyesi'ne ziyaret

JAJCE (AA) - İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'den bir heyet, Bosna Hersek'teki kardeş belediye Jajce'ye iadeyi ziyarette bulundu.

İki belediye 2012 yılında ''Kardeş Belediye'' protokolü imzalamış daha sonra Jajce Belediyesi'nden bir heyet İstanbul'a gitmişti. Bunun üzerine Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve beraberindeki bir heyet, Bosna Hersek'teki kardeş belediyesine iadeyi ziyarette bulundu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki belediye arasında daha önce ''kardeş belediye'' protokolü imzalandığını söyledi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında tarihi bağların bulunduğuna işaret eden Keskin, kardeş belediyeleri Jajce’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Keskin, daha önce kardeş belediyeden bir ekibi Türkiye'de ağırladıklarını belirterek,  "Tarihi ve dini bağlarımızın olduğu Bosna bizim için önemli. Ziyaretimizde adeta bir tarih canlandı. Bu denli güçlü bağlarımızın olduğu bir ülkeden kardeş şehrimizin olması bizi fevkalade memnun etmiştir'' dedi.

2014 yerel seçimlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini Bosna Hersek'e gerçekleştirdiklerini anlatan Keskin, başkent Saraybosna olmak üzere, ülkenin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceklerini kaydetti.

Bosna Hersek'i ziyaret eden heyette, Eski İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yavuz Kurt da yer aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber