Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Aralık 2016 - 16:38 Yorum: 0

Sultangazi Belediyesi engellileri bir araya getirdi

Sultangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü düzenlediği "Sultangazi'de Engelliler Günü" etkinliği ile kutladı.

Sultangazi Belediyesi engellileri bir araya getirdi

Sultangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü düzenlediği "Sultangazi'de Engelliler Günü" etkinliği ile kutladı.

Sultangazi Belediyesi , "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında engellilerle bir araya geldi. Engelliler yine engellilerin düzenlediği mehter, halk oyunu ve konser ile engelliler gününü kutladı.

İlk olarak sahneye Mehteran Takımı çıkarak küçük bir gösteri yaptı. Ardından engelli çocukların oluşturduğu halk oyunları grubu hünerlerini sergiledi.

"Engelli olmak belki bizim için de an meselesi"

Etkinliğe katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptığı açıklamalarda bu etkinliklerin gelenek haline geldiğini belirterek , " Çünkü engelli olmak belki bizim içinde an meselesi. Her bir sağlıklı insanda birer engelli adayıdır. Bu bakımdan onların yüzünü güldürmek, onları mutlu etmek, ihtiyaçlarına en yakın noktadan cevap verebilmek bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Onlardan gelen sese hiçbir zaman sağır olmadık. Her zaman o isteklerine yönelik faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Engellilerle ilgili yeni çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Altunay, "Yeni açtığımız bir kültür merkezinin hem eğitim hem kültür etkinlikleri olarak onlara hizmet vermeye başladı. Projesi bu sene bitecek olan yeni bir "Engelliler Eğitim Merkezi" ni daha hayata geçireceğiz. 8 bin metre kare kapalı alanda kültürden ,sanata , spordan , eğitime her türlü hobilerini icra edebileceği bu mekanları çoğaltmanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü onlar mutluysa biz mutluyuz. Onların yüzü gülüyorsa, onların duaları biz yansıyorsa biz daha başarılıyız diye düşünüyoruz" dedi.

Düzenlenen etkinlikte "Engelli ve Yaşlılara Bakım" ve "İstihdama Katılım" seminerlerine katılanlara sertifikaları verildi. Sertifika törenin ardından engellilerden oluşan "İsemix" grubu mini bir konser verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber