Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

Sultangazi’de 15 Temmuz şehitleri fotoğraf sergisiyle anıldı

Darbe Girişimi'nde şehit olan vatandaşlar, Sultangazi'de 15 Temmuz gecesine ait fotoğraflardan oluşan sergiyle anıldı.

Sultangazi’de 15 Temmuz şehitleri fotoğraf sergisiyle anıldı

Darbe Girişimi'nde şehit olan vatandaşlar, Sultangazi'de 15 Temmuz gecesine ait fotoğraflardan oluşan sergiyle anıldı. Sergiyi ziyaret etmeye gelen vatandaşlara aşure ikram edildi.

15 Temmuz hain Darbe Girişim'inin demokrasi şehitleri anıldı. Sultangazi'de 15 Temmuz gecesine ait fotoğraflar sergilenerek, hain darbe girişiminde kaybedilen şehitler rahmetle anıldı. Fotoğraf sergisinin açılış törenine AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazi Merkez Camii'nin önüne kurulan sergi açılışının öncesinde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı sonrası ikram edilen aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Aşure kazanına ilk kepçeleri Belediye Başkanı Altunay ve İstanbul milletvekili Kıyıklık attı. Başkan Altunay vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Açılış töreni şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Bu vatanı sonuna kadar koruyacağız"

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Cahit Altunay, hain darbe girişiminde yaşananları sıcak tutmak istediklerine vurgu yaparak, "15 Temmuz gibi o hain gecenin, kanlı gecenin, o saldırıların karşısında duran bu halkın nelere şahit olduğuna hep birlikte tanıklık ettik. Bin yıllık destanı 15 Temmuz gecesi yazdık. Biz bunları kare kare bu insanlara göstermek istedik. Bugün "15 Temmuz demokrasi ve şehitler sergisini unutmamak ve unutturmamak adına açıyoruz. İnşallah, şehitlerimizin de şefaatine nail etsin Rabb'im bizi diyorum. Allah'ın izniyle bir olacağız, beraber olacağız, bütün olacağız, bu millete asla bölücülüğü tattırmayacağız, bu vatanı sonuna kadar koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Altunay'ın konuşmasının ardından, fotoğraf sergisi dualarla ve kurdelenin kesilmesiyle açıldı. Fotoğraf sergisini gezen vatandaşlar, 15 Temmuz gecesini anlatan bir kısa filmi de izleyebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber