Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:13 U dönüşü yapan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti
Asayiş 08 Şubat 2019 - 17:53 Yorum: 0

Sultangazi’de çıkan yangında mahsur kalan 13 kişilik Suriyeli aile kurtarıldı

Sultangazi'de bir binada elektrik saatinden çıkan yangında en üst katta bulanan Suriyeli aile yoğun duman nedeniyle mahsur kaldı.

Sultangazi’de  çıkan yangında mahsur kalan 13 kişilik Suriyeli aile kurtarıldı

Sultangazi'de bir binada elektrik saatinden çıkan yangında en üst katta bulanan Suriyeli aile yoğun duman nedeniyle mahsur kaldı. 13 kişilik Suriyeli ailenin yardımına itfaiye ekipleri koşarken, merdiven aracıyla kurtarılan çocuklar, gözyaşlarına boğuldu.

Yangın, Sultangazi Esentepe Mahallesinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı binanın giriş katında bulunan elektrik saatlerinde yanma meydana geldi. Yangın nedeniyle binayı duman sardı. Duman nedeniyle evden çıkamayan aileler mahsur kaldı. Dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Saatlerdeki yangını söndüren ekipler en üst katta mahsur kalan Suriyeli aileyi tahliye etmek için merdiven aracını kullandı. 4'ü kadın 9'u çocuk toplamda 13 kişi dumanların sardığı evden tahliye edildi. Tahliye edilen çocukların gözyaşlarına boğulduğu görülürken, battaniye sarılı bir bebek de itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kurtarılan çocuk ve kadınlara 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. Kurtarılan 13 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangında kendi imkanlarıyla evden çıkan Mustafa Gönen, "Merdiven aşağı iniyordum. İnerken baktım hafif duman var. İndim baktım alev çıkıyor. Yangın söndürme tüpü var ama o da yetmedi. Bir baktım burnuma duman kokusu geliyor. O ailenin haberi olmadı. 5-6 sene önce bir kere daha yangın çıkmıştı. Söndürülür herhalde dedim. En üst kattakiler yabancılar. Burada oturuyorlardı. Suriyeliler" dedi.

Evden itfaiye ekipleri tarafından çıkarılan Beytullah Bozkurt ise "Dışarıdan bir koku geliyordu. Ben de dışarı çıktım. Herkes diyordu soba yanıyor. Yukarıda kaldım, korktum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber