Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Sultangazi’deki Finansal Okuryazarlık Semineri’ne kadınlardan yoğun ilgi

Sultangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansal Okuryazarlık Seminerine ilçede yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Sultangazi’deki Finansal Okuryazarlık Semineri’ne kadınlardan yoğun ilgi

Sultangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansal Okuryazarlık Seminerine ilçede yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Aday adaylığım sürecinde en büyük desteği eşimden aldım" dedi.

Sultangazi Belediyesi, Kalp Kadınları Platformu tarafından organize edilen ve Özlem Denizmen tarafından verilen Finansal Okuryazarlık Semineri'ne ev sahipliği yaptı. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın yanı sıra ilçede yaşayan çok sayıda kadın katıldı. Kadınlara yönelik düzenlenen seminer, kadınların toplumsal hayatta finansal özgüvenlerini geliştirerek, gelir artırma ve para yönetimi ile ilgili doğru kararlar almalarına katkı sağladı. Türkiye'nin en parlak girişimcilerinden ve medya yüzlerinden biri olan Özlem Denizmen, seminer kapsamında yaptığı konuşmada, kadınların parayı en iyi şekilde yönetmesi ve cepte mucizeler meydana getirmesi noktasında ki formülleri anlattı. Sahneye davet edilen kadınlarla yapılan çeşitli etkinlikler, seminerde renkli görüntüler oluşturdu.

"Kadınları iş hayatının içerisine mutlaka katmalıyız"

Seminerde yaptığı konuşmada kadınların iş hayatındaki önemine değinen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Görüşlerimiz ve yaşam biçimlerimiz her zaman çok önemlidir. O değerleri kaybetmeden biz bir noktaya gelebilirsek başarılıyız. Değerlerimize sahip çıkarak kalkınmalıyız. Ama kadın dediğimiz zaman onu mutlaka iş platformuna katmalıyız. Bu ülkede yüzde 50 erkek varsa bir o kadar da kadın var. Kadınlar ne kadar iş hayatının dışında olursa, ülkemizin kalkınması yüzde 50 olacaktır. Ama onları iş hayatına katarsak, kalkınma yüzde 100'ler ulaşacaktır" dedi.

"Aday adaylığım sürecinde en büyük desteği eşimden aldım"

Bir erkeğin hayatta ki en büyük desteğinin kadınlar olduğunu söyleyen Başkan Altunay, "Kadın sadece bir yere gidip bir tezgahta çalışmak olarak algılanmamalıdır. Erkeklerin başarısında ki en önemli pay sahibi kadınlardır. Aday adayı olduğum zamanlarda, kendilerine çok ciddi bir rakip olarak gördükleri şahsıma çok ciddi söylüyorum bir tehdit aldım. Eşim de yanımdaydı ben bu durumu gizlemeye çalıştım ama o anladı. Bu olaydan sonra onun çok sevindiğini gördüm. Ona neden mutlu olduğunu sordum. O da bana o zaman sen başarılısın seni onun için tehdit ediyorlar dedi, hep beraber yola devam dedik. Ben en büyük desteği eşimden aldım. Bunlar iş hayatında ki önemli karar anlarıdır. O karar sürecinde beni frenleyen biri olsaydı, bu gün bizde bunların içinde olamayacaktık" diye konuştu.

Seminerin devamında 1 hafta sonra kadınlara Uygulama Atölyesi'nde iş fikirlerini değerlendirme fırsatı verilecek ve pazarlama taktikleri hakkında bilgiler aktarılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber