Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Temmuz 2017 - 14:13 Yorum: 0

Sülün yavruları doğaya bırakıldı

Bolu'da, doğal hayatı canlandırmak için Göynük'ün Çatak köyündeki ormanlık alana bin adet sülün yavrusu salındı.

Sülün yavruları doğaya bırakıldı

Bolu'da, doğal hayatı canlandırmak için Göynük'ün Çatak köyündeki ormanlık alana bin adet sülün yavrusu salındı.

Milli Parklar Bolu İl Müdürlüğü, doğal hayatı canlandırmak adına Samsun'da bulunan üretim çiftliğinden getirdiği bin adet sülün yavrusunu Göynük'ün Çatak Köyü'nde bulunan ormanlık alana bıraktı. Doğal ortamları kurak ve kayalık alanlar olan sülünlerin doğaya salımına Bolu Valisi Aydın Baruş ve Milli Parklar İl Müdürü Kemal Can da katıldı. Göynük'e salınan bin adet sülünü kaçak avcılardan korumak için, sülünlerin doğal hayatlarına alışma sürecinde görevlilerin belirli sürelerde gözlemleme yapacağı belirtildi.

Yapılan çalışmayla ilgili konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, doğaya en iyi ortam sağlayabilecekleri yere sülün yavrularını bıraktıklarını ifade ederek, "Bolu her köşesiyle cennet misali özellikler taşıyor. İlimizin her tarafı yaban hayatı bakımından da canlı. Ama tabiki bu canlılığı gerektiği gibi korumak ve bazen de insanların yaban hayatına vermiş olduğu zararı da telafi etmek gerekiyor. Buraya bıraktığımız sülün yavruları doğaya canlılık katacaklar. Biz doğaya çıktığımız zaman sadece rüzgarın sesini değil aynı zamanda burada yaşayan hayvanların, kuşların sesini duyduğumuz zaman çok mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam doğal hayatı en iyi şekilde koruyalım. Çalışmalarımız devam edecek. Bir kaç gün sonra da bir miktar keklik yavrusunu doğaya bırakacağız. Kendi doğal yaşam alanlarında çoğalacaklar ve doğamızı çok daha renkli kılacaklar" şeklinde konuştu.

Milli Parklar İl Müdürü Kemal Can ise, salım yapılan yerin sülün ve kekliğin yaşam alanına uygun bir yer olduğunu belirterek, "Sülün ve keklik için kayalık olacak, su olacak, biraz bozkır gibi kuru hava olacak. Daha önce burası bakanlığımızın yetkilileri tarafından gezilip tespit edilmiş yerler. Biz de bu tespit edilen yerlere salım yapıyoruz. Keklik ve sülünün böcek popülasyonları konusunda önemli katkıları var. Özellikle kene son zamanlarda Türkiye'de sıkıntılar oluşturuyor. Kene konusunda önemli katkıları var. hem insanlara hem hayvanlara zararı olan böcekleri yok ediyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber