Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı

AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.Belediye Başkanı Fatih Üçok, yürütülen temizlik çalışmalarında çöp konteynerlerine önemli miktarda bayat ekmek...

Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı

AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, yürütülen temizlik çalışmalarında çöp konteynerlerine önemli miktarda bayat ekmek atıldığını tespit ettiklerini söyledi.

"Çöpe karışan bayat ekmeklerin katı atık bertaraf tesislerinde de değerlendirilemediğini öğrenince geri dönüşümünü sağlamak ve israf edilmesini önlemek için bu kampanyayı başlattık” diyen Üçok, İlk etapta 20 bayat ekmek toplama kutularını toplu konutların olduğu bölgelere yerleştirdiklerini ifade etti.

Üçok, "Kampanya sayesinde tonlarca ekmeğin çöpe karışması ve israf edilmesi önlenirken özellikle hayvanların yiyecek ihtiyaçları da karşılanmış olacak. Ayrıca projesi tamamlanan yaklaşık 700 bin liraya mal olacak Hayvan Barınak Evleri Projesi hayata geçtiğinde burada bakımı yapılacak olan hayvanların önemli ölçüde yiyecek ihtiyaçları karşılanacaktır" diye konuştu.

Allah’ın verdiği nimetin çöp içerisinde kalmasına gönüllerinin razı olmadığını söyleyen Üçok, şunları kaydetti:

"Bu konu aynı zamanda hem dini hem de vicdani bir hassasiyettir. Hemşehrilerimizden ricamız, ekmek israf etmeyelim, eğer ekmek bayatladı ve israf ediliyor ve de artıyorsa belediyemizin yerleştirdiği bayat ekmek toplama kutularına bırakmalarını ve diğer evsel atıklardan ayırt edilmesini talep ediyoruz. İlerleyen zamanlarda bunu tüm ilçe geneline uygulamayı ve ayrıca yemek atıklarının da toplanarak geri dönüşümünün sağlamasını hedefliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber