Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

Suluova'da, "Suluova tarihiyle 100'leşiyor" programı düzenlendi

AMASYA (AA) - Suluova’da, "Suluova tarihiyle 100’leşiyor" programı düzenlendi.Ticaret Meslek Lisesi salonunda Suluova Gençlik Derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nın 100. yılı nedeniyle...

Suluova'da, 'Suluova tarihiyle 100'leşiyor' programı düzenlendi

AMASYA (AA) - Suluova’da, "Suluova tarihiyle 100’leşiyor" programı düzenlendi.

Ticaret Meslek Lisesi salonunda Suluova Gençlik Derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nın 100. yılı nedeniyle yapılan programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Üçok, Çanakkale Zaferi'nin, bir milletin bir coğrafyada varoluş mücadelesi ve ecdadın tüm dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Türk milletinin kahraman atalarıyla ne kadar gururlansa az olduğunu ifade eden Üçok, şunları dile getirdi:

"Bu milletin genlerinde zafer kazanmak vardır. Bundan tam 100 yıl önce yedi düvele karşı 'Çanakkale Geçilmez' dedirttiren bir neslin çocuklarıyız. Ne kadar iftihar ve Rabbimize hamd etsek azdır. Dünyanın dört bir tarafından, topuyla, tüfeğiyle, gemisiyle, uçağıyla gelerek üzerine ölüm yağdıran düşmana karşı sadece süngüsüyle karşı koyarak bire bir mücadele eden ve olağanüstü kahramanlık gösteren bir milletin torunlarıyız biz. Çanakkale bir vatan, bayrak ve ezan savunmasıdır. Bugün camilerde ezanı okutabiliyorsak, ellerimizi semaya kaldırabiliyorsak ve bu toprakları kendimize yurt edinebiliyorsak hiç şüphesiz Çanakkale'de canıyla bedel ödeyenlerin eseridir. Biliyoruz ki bu coğrafyada bu millet daha çok Çanakkale destanları yazacaktır. Sevgili gençler biz bunu tarihte bütün dünya milletlerine öğrettik, bundan sonra da öğretebilecek bir hikayemiz ve destanımız var. Biz bu coğrafyada 1071'den beri yüz binlerce şehit veriyoruz. Vatan topraksız, toprak şehitsiz olmaz. Bu vatan Anadolu yarımadasıysa asla şehitsiz olmaz. Çünkü bu topraklar kıymetli ve bizim için de azizdir."

Geçmişi ve geleceği adına sorumluluk alan Suluovalı gençlere de teşekkür eden Üçok, "Belediye olarak 100 gencimizi Çanakkale’ye götürmek, oradaki şanlı destanı gözleriyle görmelerini ve bizzat o şanlı destanı yaşamalarını istiyoruz. Ve her yıl bu sayıyı arttırarak devam ettireceğiz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.  

TOKİ Celebi Mehmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Semih Sait Çetin'in istiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okumasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Çanakkale rehberlerinden Dr. Emrullah Semerci katılımcılara “Çanakkale” konulu bir konferans verdi.

Semerci, "Çanakkale savaşının önemi şudur, eğer Çanakkale düşman tarafından işgal edilseydi Osmanlı'nın kalbi İstanbul ve Anadolu gidecekti, yani Çanakkale bizim son kalemizdi” dedi. 

Program sonunda Üçok, Dr. Semerci’ye teşekkür plaketi verirken Dernek Başkanı Engin Topcu ise İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan TOKİ Celebi Mehmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Semih Sait Çetin’e çeşitli hediyeler verdi.

Programın sonunda belediye tarafından katılımcılara "Çanakkale" isimli kitaplar hediye edildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber