Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2016 - 10:13 Yorum: 0

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Amasya'nın Suluova ilçesinde inşası için ilk kazmanın vurulduğu kent meydanının ismi "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" oldu.

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Amasya'nın Suluova ilçesinde inşası için ilk kazmanın vurulduğu kent meydanının ismi "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" oldu.

Kent meydanı ve cami projesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Amasya Şeker Fabrikası nizamiyesi önünde tören düzenlendi. Törene, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Eski Milletvekili Akif Gülle, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fakı, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Suluova Ziraat Odası Başkanı Adnan Öksüz, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydana önce demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in ismini koymayı düşündüklerini anımsatan Belediye Başkanı Fatih Üçok, "15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan hain kalkışma girişimi sonucunda meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmasına karar verdik. Meydanı olmayan tek şehir biziz diye biliyorum. 14 gündür yolu kapatarak milletçe demokrasi nöbeti tutmaktayız. Bir meydana ne kadar ihtiyacımız olduğu alanen ortadadır. Meydanlar şehirlerin kimlikleridir. Allah izin verirse bugün bu temel atma değil meydan üzerinde bulunan inşaatları yıkıp meydanın hızlı bir şekilde halkımızın hizmetine sunma törenidir" dedi.

Projenin 1,2 kilometrelik yol güzergahı boyunca içinde kent meydanı, cami, parklar, konutlar, yollar, ticari alanlar, okul ve akaryakıt alanı bulunan toplamda 16 bin metrekarelik alandan oluştuğuna değinen Belediye Başkanı Üçok, "İlçemize yeni bir kimlik kazandıracak olan ve yarım asırdır özlemle beklenilen bir projemizi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şehrin bir kimliği vardır. O kimlik bir şehrin adı, soyadı ve ruhu gibidir. İlçemizde maalesef bir meydanı ve orayı temsil eden bir kimliği yıllardır göremedik. Ama rabbimize hamd olsun bu projeyi hayata geçirmek bize nasip oldu" diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren ilçenin ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Üçok, "1 Eylül parkımızı halkımızın hizmetine kazandırdık. Adnan Menderes Parkımızda aynı modern şeklinde kısa sürede hizmete girecek. Kültür merkezimiz, yeni otogarımız, hastanemiz, yollarımız, mahalle içerisindeki parklarımız, belediye hizmet binamız gibi örneklerini verdiğim birçok yatırımlarımız devam etmektedir. Meydan projemizde meydanımız yapılırken şeker camimizin de yeniden yapılması var. 3 bin kişilik Amasya'nın en büyük camisi Allah'ın izni ile yapılacak. Yine şeker fabrikası yöneticileri emniyet müdürlüğünün yanından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oraya, oradan da Şeker Mahallesi Atatürk Ortaokulu'na kadar ticari alanlar ve konutları hayata geçireceklerdir. Modern bir şehri hep birlikte sizlerin duası ve destekleri ile kuracağız inşallah. Tekrar emeği gecen herkese teşekkür eder hayırlı olmasını diyorum" şeklinde konuştu.

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan da konuşmasında, "15 Temmuz'da haince yapılan saldırının üzerinden iki hafta geçmesinden sonra öyle güçlü bir ülkeyiz ki bugün burada önemli bir projenin hayata geçmesine vesile oluyoruz. Başkanımızın dediği gibi meydanlar şehirlerin kimlikleridir. İnşallah bu proje kısa sürede hayata geçirilerek ilçemize ve halkımıza yakışır bir hizmet olur. Şeker fabrikası kurulduğunda merhum Adnan Menderes nasıl şükranla anılıyorsa, bugünde bu hizmeti yapanlar yarınlarda anılacaktır. Emeği geçen herkese mülki amir olarak teşekkür ederim" ifadelerini kullanırken, Akif Gülle ise yeni meydanının Suluova'ya hayırlı olmasını dileyip 15 Temmuz gecesi yapılan hain saldırıyı kınayıp lanetlediğini söyledi.

Üçok ve beraberindekilerin ellerine aldığı balyoz ile sembolik olarak başlattıkları çalışma kapsamında mevcut şeker fabrikası önündeki ziraat odası binası iş makinesi tarafından yıkıldı.

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Suluovalılar ‘15 Temmuz’u taçlandırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber