Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

Sungurlu askeri birlik istiyor

Ankara ve İstanbul'da bulunan askeri birliklerin taşınmasının gündeme gelmesinin ardından Sungurlu halkı da ilçeye birlik gelmesini istiyor.

Sungurlu askeri birlik istiyor

Ankara ve İstanbul'da bulunan askeri birliklerin taşınmasının gündeme gelmesinin ardından Sungurlu halkı da ilçeye birlik gelmesini istiyor.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu'nun iş imkanlarının kısıtlı olması, istihdam alanı oluşturacak yatırımlardan yeterince pay alamaması neticesinde yıllardır sürekli nüfus kaybetmekte olduğunu söyledi. Sungurlumuzda iş imkanı bulamayan vatandaşların sürekli büyük şehirlere göç ettiğini hatırlatan Şahiner, bu yüzden ilçe nüfusunun 32 bine kadar düştüğüne dikkat çekti.

Belediye olarak ellerinden gelen bütün gayreti gösterip bu göçün önüne geçebilmek için mücadele verdiklerini ancak çabalarının yetersiz kaldığını anlatan Şahiner, "İlçemize istihdam alanı oluşturacak yatırımların getirilmesini arzuluyoruz. Bu bağlamda 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında Başbakanımız Binali Yıldırım'ın büyükşehirlerde meskun askeri kışlaların başka yerlere taşınacağı yönündeki açıklamalarını müjde olarak görüyoruz. Sivil Toplum Örgütleri ile yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemize bir askeri birliğin taşınmasının ilçemiz ekonomisine, sosyo kültürel gelişimine sağlayacağı faydalar üzerinde mutabık kaldık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Çorum'u temsil eden milletvekillerimizden, bürokratlarımızdan, iş adamlarımızdan bu konuda yardımlarını ve gayretlerini bekliyoruz. Her kim Sungurlumuza bir çivi çakarsa başımızın tacıdır. Kadirşinas Sungurlu halkı kendisine yapılan iyiliği asla unutmaz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber