Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ağustos 2017 - 21:23 Yorum: 0

’Süper Vali’nin emaneti yeniden restore edildi

Tokat'ta 1984-1989 yıllarında görev yapan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Almus ilçesinde yaptırdığı ve uzun süredir atıl durumda olan konak düzenlenen...

’Süper Vali’nin emaneti yeniden restore edildi

Tokat'ta 1984-1989 yıllarında görev yapan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Almus ilçesinde yaptırdığı ve uzun süredir atıl durumda olan konak düzenlenen gala ile açıldı.

Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan Tufan Tepe Mevkinde Almus Barajı Gölü manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 2 katlı konak Almus Kaymakamlığı'nın girişimleri ve İl Özel İdaresinin destekleriyle restore edildi. Öğretmen evi olarak hizmet verecek olan konak düzenlenen gala ile hizmete açıldı. Konağın 6 oda kapasiteli ve 2 katlı olarak hizmet vereceğini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer konağın fiziki yapısından ziyade manevi açıdan çok değerli bir mekan olduğunu söyledi. Dizer, "Rahmetli Yazıcıoğlu Valimizin bize bir hatırası burası. İlk başta o şekilde baktık. Bu hatırayı canlı tutmak amacımız. Zamanında Yazıcıoğlu Valimiz buranın turistik açıdan gelişmesi için ciddi çalışmalar yapmıştı. BU Tufantepe Tesisleri de bunun içindi. Yine göl alanı içerisinde gezinti alanları oluşturulmuştu. Su Sporlarının yapılabileceği alanlar oluşturulmuştu. Aynen O'nun izinden gidiyoruz biz de. Tesislerimizi kazandırdık. Su sporları yapılabilecek alanlar oluşturuldu. Bunlarla ilgili makine ve ekipmanlar alındı. Ayrıca bir de küçük gezinti teknesi aldık. O da şuanda halkımızın kullanımında. Almus Baraj Gölü içerisinde bu gezintileri yaptırıyorlar. Ben bütün Tokatlı hemşerilerimizi, Türkiye'nin her yerindeki hemşerilerimizi Almus'a bekliyorum" dedi.

Tokat Valisi Ömer Toraman da Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hatırası olarak gördükleri Tufantepe Tesislerinin Tokat'a dışarıdan gelecek misafirlerin ağırlanması için güzel bir mekan haline getirildiğini söyledi. Vali Toraman, "Bugün yeniden bu tesis onarılarak, restore edilerek tokatlıların, Tokat'a dışarıdan gelecek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Ümit ediyoruz bu manada Tokat'ın turizmine katkı sağlamaya devam edecek bundan sonra da" dedi.

Yapılan açılış törenine gelerek konağı gezen vatandaşlar gelecek planlarında bu tesislerde konaklamak olduğunu söyledi.

’Süper Vali’nin emaneti yeniden restore edildi

’Süper Vali’nin emaneti yeniden restore edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber