Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 17:18 Yorum: 0

Sur Esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar, yarın 116 projenin açılışı için kente gelecek olan Cumhurbaşkanı...

Sur Esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar, yarın 116 projenin açılışı için kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor sunacak.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının bazı mahallelerinde sürdüğü Sur ilçesinde esnaflık yapan vatandaşların kurduğu Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER), ilçe esnafının sorun ve taleplerinin yer aldığı bir rapor hazırladı. Raporun, yarın kenti ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı belirtildi. Konuya ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulunan SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a gelecek olmasının devletin halkın yanında olduğunu gösterdiğini belirterek, "Sur esnafı zaten yeterince mağdur oldu. Biz şu anda kalkıp da hendekleri kimin kazdığını veya hendeklere kimin bizi ittiğinin tartışmasında değiliz. Biz halk olarak, Sur esnafı olarak, toptancı ve imalatçılar olarak bizi artık o çukurdan çıkarmalarını istiyoruz" dedi.

"DEVLETİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ"

İlçenin bir turizm kentine dönüştürülmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Yılmaz, "Burada mesela bir Ulucami'miz var, Hazreti Süleyman Camisi var. Ancak toptancının, imalatçının yeri yok. Biz de devletimizden, imalatçılarımıza ve toptancılarımıza devlet arazisinden bir yer tesis etmeleri istiyoruz. Tabi biz bunu yine bedava da istemiyoruz. Bu kadar zorluğa rağmen "bedava yapsınlar" demiyoruz. Fakat şu an kendimizin yapabilme şansı da yok. Maddi olarak o imkanlara da sahip değiliz. Bize TOKİ bunu yapsın, taksitle bize versin. Devlete de katkımız olsun. Sur'da ben yanımda 4 işçi çalıştırıyorum. Fakat öyle bir cazibe merkezi yapılırsa ve bizler oraya yerleşirsek benim yanımda çalıştıracağım işçi sayısı en az 10 olur. Sur'da 6-7 tane şubesi olan ağabeylerimiz var. Yerleri küçük diye kapılar kilitli. Ama öyle bir cazibe merkezine geçtikleri zaman en azından adamın istihdam edeceği işçi sayısı 30'u geçecek. Hem devletin de yükünü biz burada hafifletmiş oluyoruz. Devlet İş-Kur üzerinden işe yerleştiriyor. Sigortasını ödüyor. Biz burada bir yerde devletin yükünü hafifletmiş olacağız. Hem buradaki esnaflarımıza iş imkanı sağlanacak hem de işsiz gençlerimize iş imkanı vereceğiz" dedi.

"SUR'DAN KOPMAYACAĞIZ"

Toplamda 90 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projelerinde 500 dükkanlık bir yer istediklerini ve Sur'dan kopmadan Sur'u anımsatan bir azibe merkezi istediklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çünkü işletmeleri çok büyük olan arkadaşlarımız var. İki yer dahi isteyen var. Yerlerimiz 3 katlı olacak. Dükkanın metrekaresi toplam 900 metrekare olacak. Alt kat imalathane olacak, orta kat toptan yeri, üst katta da mescidi, lavabosu, mutfağı olacak. Yine burada üretilen malların teşhir edileceği bir teşhir salonu olacak. Sitenin etrafının Diyarbakır'ın bazalt taşlarıyla süsleyeceğiz. Her dükkanımızın üzerinde Diyarbakır'ı simgeleyen surların üstündeki figürlerden olacak. Yani biz yine Sur'dan kopmayacağız. Bunu hayata geçirebilirsek oradaki sitenin içerisine yapay bir Dört Ayaklı Minare yapacağız. Bu alanın etrafını da komple surlarla kapatmayı düşünüyoruz. Sur'un tarihinden kültüründen ayrılmayacağız. Hatta oranın içerisine yapacağımız camiyi bile minik bir Ulucami veya minik bir Hazreti Süleyman Cami şeklinde yapmayı düşünüyoruz. Sur'dan kopmadan Sur'u anımsatacak bir cazibe merkezi istiyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber