Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Haziran 2016 - 22:23 Yorum: 0

Sur’daki Terör Mağduru Ailelere İftar Yemeği

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörden mağdur olmuş ailelere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından iftar yemeği verildi.

Sur’daki Terör Mağduru Ailelere İftar Yemeği

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörden mağdur olmuş ailelere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından iftar yemeği verildi. Yemek öncesi Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından "Kadın Sağlığı Projesi" hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy projeyle ilgili olarak 505 bin kadını hedeflediklerini ve şu ana kadar 50 bin kadına ulaştıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaklaşık 5 ay süren operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan ve terörden mağdur olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yine Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de iftar yemeği verildi. Vali Hüseyin Aksoy, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve vatandaşların katıldığı yemekten önce "Kadın Sağlığı Projesi" hakkında, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. İnci Sobi Özel tarafından bir sunum yapıldı.

Yemekte konuşan Vali Hüseyin Aksoy, özellikle kadınlara dönük faaliyetleri devletin birçok kurumu aracılığıyla sunmak için çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Sur'da yaşanan terör olayları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirmek, onların mevcut sorunları varsa onlara çözüm üretmek adına bütün kurumlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Kadın sağlığı projesi özellikle kadınlarımızın çok yakından ilgilendiren bir proje. 505 bin kadınımızı hedefledik ve şu anda 50 bine ulaştık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber