Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Mart 2017 - 14:38 Yorum: 0

’Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması 3’üncü yılında

'Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasının 3'üncü dönem sonuçları 6 Nisan'da düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak.

’Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması 3’üncü yılında

'Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasının 3'üncü dönem sonuçları 6 Nisan'da düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, çeşitli ödüllerin yanı sıra, Rönesans Holding'de staj yapma imkanına sahip olacaklar.

Rönesans Holding, Türkiye'nin geleceğini tasarlayan gençleri desteklemek amacıyla bu sene üçüncü "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasını düzenliyor. Proje teslim süresi 3 Mart'ta tamamlanan yarışmada dereceye giren gençler, 6 Nisan Perşembe günü TED Rönesans Kolejinde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Dereceye giren projelerin sergileneceği törende Türkiye ve dünyanın önde gelen mimar ve tasarımcılarının sürdürülebilirlik üzerine ilham verici konuşmalar yapacak. Ödül törenine online davetiye başvurusunda bulunmak da mümkün olacak..

Yapılan açıklamada yarışma kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 20 bin öğrenciye ulaşıldığı belirtilirken, Rönesans Holding'in hedefinde 5 yıl içinde 100 bin öğrenci olduğu bildirildi. Yarışmanın önemli bir diğer özelliğinin ise ödüllerin yanı sıra, kazananların holding bünyesinde staj yapma imkanına sahip oldukları kaydedildi.

Alınan bilgiye göre; 3'üncü dönem başvuruları 1 Kasım 2016'da başlayan ve 3 Mart 2017'de tamamlanan yarışmaya, bu yıl 133 farklı üniversiteden, 3 bine yakın öğrenci başvurdu ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerin kullanıldığı projeler yarıştı..

Geleceği tasarlayan gençleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Mimaride "Sürdürülebilir Rekreasyon ve Gençlik Merkezi" teması işlenirken, mühendislik alanında "Sürdürülebilir İnşaat Yönetimi" projeleri değerlendiriliyor. Her iki kategoride dereceye giren finalistlerin ayrı ayrı ödüllendirileceği yarışmada, birinci seçilecek projeye 20 bin TL, ikinciye 16 bin TL, üçüncüye 14 bin TL para ödülü verilecek. Mansiyon ödülü ise 10 bin TL olarak belirlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber