Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:24 Yorum: 0

Suriye için yardım çağrısı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Suriye'de "Acil una ihtiyaç var" sloganıyla un kampanyası başlattı.

Suriye için yardım çağrısı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Suriye'de "Acil una ihtiyaç var" sloganıyla un kampanyası başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan fırınlarda un stoklarının bitmek üzere olduğunu ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, "2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz" dedi.

Suriyelilerin savaş haricinde açlık ve barınma ile de karşı karşıya kaldığını anımsatan Gili, "Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriye'de ekmek üretimi duracak seviyeye geldi, kardeşlerimiz için acil una ihyacımız var. Suriye'de ciddi bir gıda sıkıntısı yaşanıyor. Bingöllülerden güçlü bir destek talebimiz var. havaların soğumaya başladığı şu dönemde un yardımını önemsiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber