Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Suriye krizinin yükü bölge ülkelerinde

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Kireçci:

Suriye krizinin yükü bölge ülkelerinde

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Akif Kireçci, Suriye krizinin yükünün bölge ülkelerinin sırtında kaldığını belirterek, ''Türkiye, yerlerinden edinmiş Suriyelilerin neredeyse yarısını misafir ediyor" dedi.

Kireçci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyon olarak Şanlıurfa ve Gaziantep'teki kamplarda barınan Suriyeli sığınmacılarla görüştüklerini belirtti.

Türkiye'nin özellikle kadın ve çocuk sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çok ciddi çaba gösterdiğini vurgulayan Kireçci, kamplardaki hizmetlerin de dünya standartlarının üzerinde olduğunu aktardı.

Kireçci, kamplardaki sığınmacıların, demokratik taleplerini kadın ve genç meclisleri aracılığıyla Türk yetkililere aktarmasını da dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Sığınmacıların ülkelerine dönebilmeyi ümit ettiklerini anlatan Kireşci, şöyle konuştu:

"Şu anda en fazla Suriyeli Türkiye'de bulunuyor. Türkiye, yerlerinden edinmiş Suriyelilerin neredeyse yarısını misafir ediyor. Avrupa ise birkaç ülke dışında çok az sayıda sığınmacı kabul etti. Fransa'nın 500 kişiyi kabul ettiği söyleniyor. Dolayısıyla Suriye'de çıkan krizin yükü bölge ülkelerinin sırtında kaldı."

Kireçci, Türkiye'deki sığınmacılara yurtdışından çok az yardım geldiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin kamplardaki çalışmaların takdir edilmesi gerektiğinin altını çizen Kireşci, "Özveriyle çalışan insanlara teşekkür edilmesi lazım. Bunun yanında sığınmacılar için yaptıklarımız daha iyi anlatılmalı" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber