Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Ağustos 2016 - 17:43 Yorum: 0

Suriye sınırına duvar örme çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suriye sınırında incelemede bulunarak yapımı devam eden güçlendirilmiş modüler duvar örme çalışmalarını denetledi.

Suriye sınırına duvar örme çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suriye sınırında incelemede bulunarak yapımı devam eden güçlendirilmiş modüler duvar örme çalışmalarını denetledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesinde yapımı devam eden duvarın 3 metre 60 santimetre yüksekliğinde toplam beş kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi. Sınır kapısının doğu yönünde bir, batı yönündeyse dört kilometre boyunca inşa edilecek duvar çalışmaları sırasında bir açıklama yapan Vali Tuna, sınır güvenliğini korumaya yönelik devam eden modüler duvar inşasının uluslararası koordinatlarla belirlenen sınır hattında sürdüğünün altını çizdi.

Sınırdaki güçlendirme çalışmalarının aylar öncesinde planlanarak hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Vali Güngör Azim Tuna, "Mürşitpınar'da yapılan çalışmalar bu işin devamı niteliğindedir. Türkiye kendi sınır güvenliğini garantiye almak için ilave bir önlem olarak duvar yapımına devam ediyor. Yeni bir uygulama değildir. Şanlıurfa'nın 220 kilometre civarında bir sınır hattı var. Peyderpey bütün sınır hattında bu duvar çekilecek. Şu anda da Mürşitpınar bölgesinde duvar çalışmaları devam ediyor. İddia edildiği gibi her hangi bir askeri hareketlilik veya karşı tarafa yönelik bir saldırı kesinlikle söz konusu değil. Duvarın yapımı esnasında aldığımız güvenlik tedbirleri var. Bu çalışma devam edecek ve biz bunu takip edeceğiz. Önceliğimiz sınır güvenliğini daha sağlıklı hale getirmektir. Geçmişte sınır hattında zaman zaman ihlaller yaşanabildi. Buradaki fiziki güvenlik sistemleri zaman içerisinde deforme olabiliyor. Bunlar hem yeniden gözden geçiriliyor hem de duvar ve yeni oluşturulacak güvenlik sistemleriyle illegal giriş çıkışların önlenmesi noktasında görevli arkadaşlarımızın elini güçlendirmiş oluyoruz. Bunu dışında bir durum söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Süleymanşah Türbesi'ni ziyaret etti

İncelemeler kapsamında Süleymanşah Türbesi'ni ve sınır nöbetine devam eden askerleri de ziyaret eden Vali Tuna'ya, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Hudut Alay Komutanı Albay Cengiz Hüner eşlik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber