Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Ağustos 2014 - 14:33 Yorum: 0

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Zevir:

"Son günlerde Suriyelilerin karıştığı bazı olumsuz hadiseleri şiddetle kınıyoruz. Suriyeli sığınmacıların tamamı, olaylar bittiğinde ülkesine dönecek"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Zevir:

HATAY (AA) - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Zevir, Suriyelilerin karıştığı bazı olayları kınadığını, savaş bittiğinde sığınmacıların ülkelerine döneceğini söyledi.

Zevir, AA muhabirine, Suriyeli sığınmacılarla Türk vatandaşları arasında yaşanan gerginliği üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Türkiye'nin, ülkelerindeki savaş süresince sürekli yanlarında yer aldığını vurgulayan Zevir, "Savaşta onbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan da evini, malını kaybederek mülteci durumuna düştü. Ülkedeki iç savaşta yara almayan Suriyeli kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşları, halkımızın kanayan yarasını ilk günden beri sardı ve sarmaya devam ediyor" dedi.

Zor günlerinde yapılan iyiliklerin hem Türkiye'de hem de sınır ötesindeki Suriye halkı tarafından şükran ve minnetle anıldığına işaret eden Zevir, yaşanan bazı olayları Suriyelilerin geneline mal etmemek gerektiğini söyledi.

Suriyelileri kötüleyen dedikodulara üzüldüklerini ifade eden Zevir, şöyle konuştu:

"Bazı kişilerin, 'Suriye halkı Türkiye'ye yerleşti, ülkelerine dönmeyecek' şeklinde bilinçli dedikodu çıkardığını düşünüyoruz. Son günlerde Suriyelilerin karıştığı bazı olumsuz hadiseleri şiddetle kınıyoruz. Bunları hiçbir insan kabul edemez. Kimse haklı göremez. Çıkan bazı dedikodular ise gerçeği asla yansıtmıyor. Suriyeli sığınmacıların tamamı, olaylar bittiğinde ülkesine dönecek. Suriyeli sığınmacıların her duasında evlerine dönebilmek var. Türkiye'yi ne kadar sevsek de insanın vatanı gibi olmaz. Hepimiz bir an önce ülkemize dönmeyi arzuluyoruz. Bunun için büyük mücadele veriyoruz. Çıkan bu tür dedikodulara hiç kimse itibar etmesin."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber