Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Suriye Türkmenlerinden acil yardım çağrısı

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir:

Suriye Türkmenlerinden acil yardım çağrısı

HATAY (AA) - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Rejim güçleri Türkmen Dağı'na saldırıyor. Yardım gelmezse, elde kalan Suriye'deki tek Türkmen yerleşim bölgesi olan köylerimizi kaybedeceğiz" dedi. 

Vezir, yaptığı açıklamada, Esed'in Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ne yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi. 

Hava destekli saldırıların bölgeye ciddi zararlar verdiğini belirten Vezir, Esed'in hem Cebel Ekrad'dan hem de rejim güçleri sınırında bulunan Türkmen Dağı'na karadan girmeye çalıştığını kaydetti. 

Türkmen Dağı'nın Suriye'deki tek Türkmen yerleşim yeri kaldığına dikkat çeken Vezir, şunları söyledi:

"Rejim güçleri Cebel Ekrad'da bir noktayı ele geçirdi. Şimdi de Acısuyu mevkisinden Türkmen köylerine girmeye çalışıyor. Bölgede binlerce aile yaşıyor ve çok tedirgin. Rejimin her iki noktada ilerleyişi, Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nin kaybedilmesi demek. Rejim güçleri Türkmen Dağı'na saldırıyor. Yardım gelmezse, elde kalan Suriye'deki tek Türkmen yerleşim bölgesi olan köylerimizi kaybedeceğiz." 

Bölgeye acilen yardım gelmesi gerektiğini vurgulayan Vezir, hava saldırılarına karşılık veremediklerini, uluslararası camiayı yardıma çağırdı.

Vezir, yardım gelmezse Türkmen köylerinin kaybedileceğini savundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber