Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Ağustos 2014 - 13:48 Yorum: 0

Suriye'de kimyasal saldırılara karşı ilaç yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfınca temin edilen ilaç ve oksijen tüpleri Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesindeki hastaneye ulaştırıldı

Suriye'de kimyasal saldırılara karşı ilaç yardımı

HAMA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "klor gazı içerikli varil bombalı" saldırılara maruz kalan Suriye'nin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine ilaç yardımında bulundu.

İHH'nın Reyhanlı ilçesindeki merkezinden araçlara yüklenen ilaç ve oksijen tüpleri, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilerek, uzun bir yolculuğun ardından Kafr Zeyta ilçesine ulaştırıldı. 

Olası saldırılara karşı gaz maskesi alınarak çıkılan yolculuğun ardından ilaç ve oksijen tüpleri, bölgedeki hastanede görevli doktor Ebu Hasan'a teslim edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin, bu ay 3 kez kimyasal saldırıya maruz kaldığını ancak Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kadar gündeme gelmediğini öne sürdü.

Bu durumun daha önce de yaşandığını ileri süren Yorgancıoğlu, kendilerinden kimyasal saldırılara karşı kullanılan ilaçlardan istenilmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.

Temin edilen malzemeleri hastane olarak hizmet veren merkeze teslim edildiğini dile getiren Yorgancıoğlu, "Bölgede tek olan bu hastanenin pek hijyen olduğu söylenemez. Bu durum buradaki doktorların iş bilmemesinden değil, imkanların kısıtlı olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Hasan ise kimyasal saldırılara maruz kalanlarda kullanılmak üzere çeşitli ilaç ve oksijen tüplerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 İHH yetkililerine teşekkür eden Hasan, "Bölgede daha önce kimyasal silah belirtileri gösteren hastalara rastladık. Bu nedenle olası saldırılara karşı elimizde bu konuda ilaç bulundurmak istiyoruz" diye konuştu.

- SRGC duyurmuştu

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC)  tarafından, 18 Temmuz'da, rejim birliklerine ait bir helikopterin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine "klor gazı içerikli varil bombasıyla" saldırması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ileri sürülmüştü.

Gazlardan etkilenen kişilerde göz bebeklerinde küçülme, kusma, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerin görüldüğü, bu kişilerin sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber