Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 31 Ağustos 2014 - 17:14 Yorum: 0

Suriye'de "varil bombalı" saldırıda en az 30 kişi öldü

Suriye ordusunun kuzeydeki İdlib vilayetinin bazı bölgelerine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de 'varil bombalı' saldırıda en az 30 kişi öldü

Suriye ordusunun kuzeydeki İdlib vilayetinin bir takım bölgelerine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere nazaran 30 bireyin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, orduya ait helikopterler muhaliflerin kontrolündeki Habiyt ve Han Şeyhun beldesine 'varil bombalı' saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında hanım ve çocukların da olduğu en az 30 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yaralıların beldelerdeki sahra hastanelere kaldırıldığı aktarılan açıklamada saldırılar itibarı ile çok çok sayıda evin yıkıldığı yada hasar gördüğü, halkın yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları kendi olanaklarıyla çıkarmaya çalıştığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ile Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Habyit ile Han Şeyhun beldelerine düzenlenen hava saldırılarını doğruladı.

'Cobar'a 60'tan çok vakum bombası'

Öte yandan LCC'den yapılan açıklamada, orduya ilişkin harp uçaklarının başkent Şam'ın Doğu kesimlerindeki muhaliflerin kontrolündeki Cobar alanına '60'tan fazla vakum bombası attığı' belirtildi.

Vurulan bölgeden dumanların yükseldiği aktarılan açıklamada, rejimin birkaç günden bu güne alana saldırılarını yoğunlaştırdığı, bu nedenle halkın Cobarı terk etmeye başladığı kaydedildi.

Söz konusu bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı da bildirilen açıklamada, muhaliflerin de Cobar alanına yakın yerlerde rejim askerlerinin kaldığı binalara havan topu ve roketlerle saldırarak zayiat verdirdiği iddia edildi. Bu çerçevede hür Suriye Ordusu'nun Cobar'da rejime ilişkin 3 tank ile bir zırhlı vasıtası imha ettiği ve alana sızmaya çalışan çok oldukça çok düzen askerini etkisiz duruma getirdiği öne sürüldü.

Bu arada muhaliflerin Cobar'da Esed güçlerinin karargah şekilde kullandığı binalara tünellerle ulaşarak, patlatmasından dolayı rejim birliklerinin birkaç günden bu güne Cobar'a ağır silahlarla saldırdığı anlatım ediliyor.

Muhabir: Halit Süleyman 

ETİKETLER: Suriyede , varil , bombalı , saldırıda , en , az , 30 , kişi , öldü
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber