Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 06 Nisan 2014 - 11:48 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Suriyeli sığınmacı sayısı 224 bine yükseldi

Suriye'deki iç savaş

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Suriyeli sığınmacı sayısının 224 bine yükseldiği bildirildi. 

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zebari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "son gelenlerle birlikte Kürdistan bölgesindeki sığınmacı sayısının 224 bini bulduğunu" söyledi. 

96 bin sığınmacının kamplarda kaldığını aktaran Zebari, ''Biz hükümet olarak Suriyeli misafirlerimizin sıkıntılarını azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mesela kamplarda kalmak istemeyen Suriyeliler, kent ve ilçelerde kiraladıkları evlerde kalıyorlar, çalışıp para kazanabiliyorlar. Hiçbir engelleme yok'' dedi. 

Zebari, Erbil'de 4, Süleymaniye'de 1 ve Duhok'ta 4 olmak üzere bölgede 9 kampta Suriyeli sığınmacıların kaldığını belirtti. Kamplarda daha çok çocukların kaldığını ifade eden Zebari, "Yaptığımız sayımlarda kamplarda kalanların ağırlıklı çocuk olduğunu tespit ettik. Zira aile başı çocuk sayısı çok fazla. Savaş mağduru bu çocuklar, kamptaki okullarda eğitim görüyor. Yaşı gelen her çocuk, istisnasız okula gitmek zorunda. Onun dışında kimsenin kampta kalma zorunluluğu yok" diye konuştu. 

Zebari, bölgelerinde sığınmacılara ev sahipliği yapmanın yanı sıra Suriye'deki sivil halka da Peşhabur Sınır Kapısı'ndan binlerce ton insani yardım malzemesi gönderdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

''Savaşın başından beri Suriye halkına yardım ediyoruz. Çünkü biz de geçmişte komşu ülkelere sığındık ve onların yardımını gördük. Suriye'deki sivil halk suçsuzdur. Onlara yardım etmek bizim insani bir görevimizdir. Suriye'de kışlar soğuk geçtiği için yakıt olarak kullanmak üzere özellikle petrol yardımı yapıyoruz. Ayrıca un ve gıda malzemesi yardımlarına ağırlık veriyoruz. Mesut Barzani de yardımlar konusunda çok hassas."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber