Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Eylül 2014 - 20:58 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sınırında bekleyen grup, anonslarla sınırdan uzaklaştırılmaya çalışılıyor

Suriye'deki iç savaş

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli'nin, Türkiye sınırındaki bekleyişi devam ediyor.

Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu çok sayıda kişi, tehlikeye rağmen sınırdaki mayınlı araziye girdi. 

Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi sınır hattındaki tel örgülerin bulunduğu alanda bekliyor.

Gün içerisinde Suruç Belediyesi tarafından gönderilen sular gruptakilere dağıtıldı.

Geçişlere izin vermeyen güvenlik güçleri, akşam saatlerinde Kürtçe, "Eşyalarınızı toplayarak buradan ayrılın, boşuna beklemeyin, buradan geçişler yasak" şeklinde anons yaparak sınırdakileri uzaklaştırmaya çalıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber