Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyü sakinleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 100 küçükbaş hayvan bağışı yaptı

Suriye'deki iç savaş

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyü sakinleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 100 küçükbaş hayvan bağışı yaptı.

Kısıklı köyünde yaşayanlar, Suriyeliler için köyde başlattıkları yardım kampanyasına 100 küçükbaş hayvan bağışında bulundu. Bağışlanan hayvanlar, kurbanlık pazarına getirilerek satılacak ve elde edilecek gelirle alınacak gıda malzemeleri Suriyelilere ulaştırılmak üzere Şanlıurfa'ya gönderilecek.

Bağış yapan köylülerden Behçet Özdemir, Kurban Bayramı için aldıkları kurbanlıklarını kesmediklerini, bunları satarak elde edilecek gelirin Suriye'den kaçıp Türkiye'ye sığınan Kürtlere göndereceklerini belirtti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Kürtlerin zorluklar içerisinde yaşadığına dikkat çeken Özdemir, kurbanlıkların satılmasıyla elde edilecek gelirle temel yaşam malzemelerinin alınacağını söyledi.

Özdemir, "Biz bu seneki Kurban Bayramı için aldığımız kurbanları orada zor şartlar altında yaşayan halkımıza bağışladık. Kısıklı köyü olarak başlattığımız yardım kampanyasına köy halkı olarak bazıları hayvanlarını, bazıları da para vererek seferber oldu. Toplanan paraları ve erzakları kardeşlerimize göndererek acılarına ortak olacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber