Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Molla: "Türkmen Dağı'nın düştüğü, toprak kaybedildiği haberleri gerçek dışı"

Suriye'deki iç savaş

HATAY (AA) - Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Sadettin Molla, "Türkmen Dağı'nın düştüğü, toprak kaybedildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Molla, AA muhabirine, son günlerde bazı basın organlarında, "Türkmen Dağı Esed'in eline geçti", "Türkmen köyleri düştü" şeklinde haberler yer aldığını söyledi.

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen Dağı'nın, Suriye'de Türkmen kontrolündeki tek yer olduğunu savunan Molla, "Burası, bölge için stratejik öneme sahip. Türkmenler, son günlerde artan ağır saldırılara rağmen bölgesini korumaya devam etmektedir. İmkanlar her ne kadar kısıtlı olsa da topraklarımızı savunmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye dışında başka ülkelerden yardım görmediklerini vurgulayan Molla, Kobani için bazı ülkelerin seferber olduğunu ancak 4 yıldır IŞİD ve Esed güçleriyle mücadele etmelerine rağmen destek bulamadıklarını ileri sürdü.

Esed rejimine bağlı birliklerin son günlerde hava saldırılarını yoğunlaştırdığını aktaran Molla, "Rejim birlikleri, bölgeye askeri yığınak yapıyor. Durum ciddi ancak Türkmen Dağı önemli bir bölge ve şu an kaybedilmiş toprak yok. Türkmen Dağı'nın düştüğü, toprak kaybedildiği haberleri gerçek dışı" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber