Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

ZONGULDAK (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Ereğli Şubesi Sözcüsü Halil İbrahim Şen, Suriye halkının esarete karşı verdiği özgürlük savaşının 5....

Suriye'deki iç savaş

ZONGULDAK (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Ereğli Şubesi Sözcüsü Halil İbrahim Şen, Suriye halkının esarete karşı verdiği özgürlük savaşının 5. yılına girdiğini belirtti.

Devrim Bulvarı'nda Suriye'deki iç savaşı anlatan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Şen, 4 yıl önce Suriye halkı ve gençliğinin taleplerinin, zalimce bastırıldığını belirterek, bu süreçte vahşi kıyımlarla insanların katledildiğini vurguladı.

Müslümanların yaşadıkları acılar karşısında, dünyanın umursamaz davrandığını bildiren Şen, şunları söyledi:

"Suriye halkı ise bütün bu umarsızlıklar, katliam, tecavüz, zorluk, imkansızlık ve yalnızlıklara rağmen direnişten vazgeçmedi, zalim rejime asla taviz vermedi. Şartların olumsuzluğunu öne sürenlere inat, onursuz bir uzlaşmaya asla yanaşmadı. Suriye devrimini komplo teorileriyle karalamaya çalışıp, emperyal hesapların devrede olduğu iddiasıyla Suriye rejimine dolaylı ya da direkt destek sunanlar, ortaya dökülen tüm çıplak gerçekliklere rağmen tavırlarında hiçbir değişiklik göstermediler."

Şen, Suriye halkının üzerine bombalar yağdıran uçakların koalisyona güçlerine mi ya da işbirlikçilere mi ait olduğunun ayırt etmenin mümkün olmadığını kaydederek, "Tüm bu katliam ve ihanet şebekelerinin zulümlerine rağmen Suriye direnişi 5. yılına girmiş bulunmakta. Bu, Batı'ya, Rusya, Çin, İran ve ABD’nin danışıklı döğüş politikalarına rağmen tam 4 yıldır kesintisiz direniş anlamına gelmektedir" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber