Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 22:23 Yorum: 0

"Suriye'den Siirt'e Gönül Köprüsü"

SİİRT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirt’te kurulan kampa yerleştirilen mültecilere tiyatro gösterimi yapıldı.Bakanlığın...

'Suriye'den Siirt'e Gönül Köprüsü'

SİİRT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirt’te kurulan kampa yerleştirilen mültecilere tiyatro gösterimi yapıldı.

Bakanlığın desteğiyle, Suriyeli gençlerin ve çocukların sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla "Suriye'den Siirt'e Gönül Köprüsü" projesi kapsamında hazırlanan tiyatro gösterimine yaklaşık 500 kişi katıldı.

Gösterinin ardından konuşan Suriyeli Muhammed Ömeri, canlarına, mallarına ve namuslarına göz dikenlerden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkiye'nin kendilerine sadece kapılarını açmadıklarını ifade eden Ömeri, "Bize gönlünüzü de açtınız. Tüm katılımcılar ve Suriyeliler adına Türkiye devleti yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber