Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Suriyeli 5 bin yetime yardım eli uzandı

Reyhanlı Yetimler Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'a gelen ve burada barınan 5 bin yetime yardım elini uzattı

Suriyeli 5 bin yetime yardım eli uzandı

HATAY (AA) - Reyhanlı Yetimler Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye gelen 5 bin yetime yardım ulaştırdı. 

Derneğin Genel Koordinatörü Talat Cüneydeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce kurulan derneklerinin Suriyeli yetim çocukların yanında olmak için çalıştığını söyledi. 

Onların ihtiyaçlarını karşılamak adına derneğin her türlü desteği yetim ve ailelerine verdiğini anlatan Cüneydeoğlu, "Görevli arkadaşlarımız dernek bünyesinde kayıtları alıyor. Tespitlerimiz doğrultusunda yardımlarımızı düzenli olarak ailelerin evlerine götürüyoruz. İçerisinde gıda, ısınma ve birçok yaşamsal malzemenin yer aldığı yardımlarımız bundan sonra da devam edecek. Bir yıl önce çalışmalarına başladığımız derneğimiz şimdiye kadar 5 bin yetime destek oldu" diye konuştu.

Dernekten düzenli olarak yardım aldıklarını belirten Suriyeli İlham Avat da Suriye'de eşini kaybettiğini ve 9 çocuğuyla bir başına kaldığını kaydetti. 

Çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduklarını dile getiren Avat, çocuklarına yardım elini uzatan Reyhanlı Yetimler Derneği'ne minnettar olduklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber