Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Temmuz 2014 - 11:28 Yorum: 0

Suriyeli ailelere bayram ziyareti

Osmaniye ve Suriye Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri kent merkezinde kalan Suriyeli ailelere bayram ziyaretinde bulunarak çocuklara hediye verdi

Suriyeli ailelere bayram ziyareti

OSMANİYE (AA) - Osmaniye ve Suriye Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri kent merkezinde kiralanan evlerde kalan Suriyeli ailelere bayram ziyaretinde bulundu.

Platform Başkanı Süleyman Dağ, AA muhabirine, Suriyeli ailelerle bayram sevincinin paylaşıldığı için mutlu olduğunu söyledi. Suriyeli ailelerin bu yıl da bayramı buruk kutladığını ifade eden Dağ, "Savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve kentimizde kiralanan evlerde kalan kardeşlerimizi ziyaret etmek, bayramlarını kutlamak, çocuklara hediye vererek yüzlerini güldürmek bizleri mutlu ediyor. Suriyeliler, ülkelerinden ayrılar, bayramı buruk kutluyorlar ama inşallah bu savaş bir an önce bitecek ve bu kardeşlerimiz de kendi vatanlarında huzur içinde yaşamaya başlayacak. Savaşın kötü izlerini silmek için bizler elimizden geldiği kadar onların yanında oluyoruz" diye konuştu.

Dağ, kent merkezinde akrabalarının yanında veya kiralanan evlerde kalan Suriyelilere çeşitli yardımlarda bulunulduğunu, sivil toplum örgütlerinin bu konuya karşı çok hassas olduğunu dile getirdi.

Suriye'nin Humus kentinden 1 yıl önce ailesiyle Osmaniye'ye gelerek Cumhuriyet Mahallesi'nde kiralanan evde kalan Abdulaziz Steyf (60), bayram ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Platform üyelerinin ve komşularının kendilerine yardımda bulunduğunu ifade eden Steyf, "Eşim, 2 oğlum, bir yakınım  ve 10 torunumla Suriye'den 1 yıl önce geldik. Oğlumun bir tanesi de Suriye’de muhaliflerle Esed’e karşı savaşırken şehit düştü. Onun eşi ve çocuklarına da ben bakıyorum. Burada ne iş olursa yapıyorum. Komşularımız bizlere yardımcı oluyor. Bayram ziyaretinden dolayı mutluyuz. Allah razı olsun" dedi.

Platform üyeleri ziyaretlerde Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber