Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Suriyeli ailelere sağlık taraması

VAN (AA) - Van'da barınan Suriyeli aileler, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekiplerince sağlık taramasından geçirildi.Ülkelerindeki savaştan kaçarak Van'a yerleşen Suriyeli savaş mağdurlarına...

Suriyeli ailelere sağlık taraması

VAN (AA) - Van'da barınan Suriyeli aileler, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekiplerince sağlık taramasından geçirildi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Van'a yerleşen Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik Van Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Belediye ekiplerinin tek tek tespit ettiği savaş mağdurlarını evlerinde ziyaret eden görevliler, sağlık taraması yaptı. 30 kadın ile 60 çocuğun taramadan geçirildiği programda, kadın ve çocukların eksik aşıları da yapıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Şube Müdürü Muhammed Rıdvan Saydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık bir ay önce başlatılan rutin aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kentte misafir olan savaş mağdurlarının da çeşitli hastalıklardan korunması amacıyla aşılandığını ifade eden Saydan, "Yaptığımız aşılama faaliyetlerinde 15 ile 49 yaş arası kadınlara tetanos aşısı, bebek ve çocuklara ise rutin takvime göre aşı yaptık. Bu misafirlerimiz ilimizde ikamet ettikleri sürece hizmetlerimizden yararlanmaya devam edecek" dedi.

Saydan, sağlık sorunu tespit edilen hastaların tedavi edildiğini, çeşitli rahatsızlıkları saplananların ise hastanelere yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber