Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Ocak 2015 - 12:03 Yorum: 0

Suriyeli çocuklar için yeni eğitim sistemi

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle geride hem okullarını hem de hayallerin bırakmak zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan 500 binin üzerinde Suriyeli çocuk, Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sistemi sayesinde, eğitim ve öğretimlerini sürdürebilecek

Suriyeli çocuklar için yeni eğitim sistemi

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Türkiye'deki tüm Suriyeli öğrencileri eğitime kazandırmak istediklerini ve bunu en kısa sürede gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan 500 binin üzerinde Suriyeli çocuk AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştiği Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sistemi sayesinde eğitim ve öğretimlerini sürdürebilecek.

Savaştan en çok etkilenen ve çatışmalar nedeniyle okullarından uzak kalan sığınmacı çocuklar bu sayede eğitimlerini tamamlama imkanı bulacak.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'de bir milyon 600 binin üzerinde sığınmacının yaşadığını ve bunların büyük bölümünü çocukların oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde ülkedeki kadın, erkek, çocuk, yetim veya öksüz ne kadar Suriyeli'nin bulunduğunu açıklayacaklarını aktaran Oktay, bunların hangi kentlerde bulunduğunu da kayıt altına aldıklarını ifade etti.

Rakamların netleşmesiyle daha sağlıklı bir çalışma yapacaklarını anlatan Oktay, özellikle okul çağındaki çocukları eğitime kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.

- "Uluslararası camiadan destek yok"

Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak bir program düzenlediklerini ve amaçlarının tüm çocuklara ulaşmak olduğunu kaydeden Oktay, şöyle konuştu:

"175 bin öğrencimiz şu anda fiilen eğitim alıyor,  500 binin üzerinde okul çağında çocuk var, geriye kalanın tamamını okullara almak istiyoruz. Bu konuda da uluslaraarası camiadan destek gelmedi, biz kendi Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız çalışmayla şu anda güzel bir sistem uygulamaya başladık. Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sistemi diye bir programımız var, bununla kayıtlı olan tüm Suriyeli öğrencilerimizi e-Okul benzeri sistemle eğitim programına dahil ediyoruz."

"Neslin kaybolmasını istemiyoruz"

Velilerle ilgili zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ve onları da teşvik etmek için yoğun çaba harcadıklarını aktaran Oktay: "Velileri teşvik ederek tüm çocukları okula almak istiyoruz. Bu neslin kaybolmaması için çocukları sokaklara teslim etmek istemiyoruz, kayıp bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. İnşallah kazanacağız" dedi.

Oktay, Türk halkının uzun süredir mazlumlara sahip çıkarak dünyaya örnek teşkil ettiğini belirterek, bundan sonrada vatandaşların aynı hassasiyeti göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber