Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 22:43 Yorum: 0

Suriyeli kadının cenazesi kadınlar gününde defnedildi

SİİRT (AA) - Siirt'te hastanede vefat Suriyeli kadının cenazesi, işlemlerinin ardından defnedildi.3 ay önce ülkesinden kaçarak Siirt'e gelen 75 yaşındaki Watfa Casim adlı dul kadın, böbrek...

Suriyeli kadının cenazesi kadınlar gününde defnedildi

SİİRT (AA) - Siirt'te hastanede vefat Suriyeli kadının cenazesi, işlemlerinin ardından defnedildi.

3 ay önce ülkesinden kaçarak Siirt'e gelen 75 yaşındaki Watfa Casim adlı dul kadın, böbrek rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Casim'in cenazesi, ilk etapta kimsesiz olduğu bir süre bekletildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Eski Siirt Şube Başkanı Murat Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Casim'in ölümünü haber aldıktan sonra konuyu ilgili birimlere bildirdiklerini ve cenazeyi defnettiklerini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kadın cenazesinin ortada kalmasının acı olduğunu ifade eden Coşar, "Suriyeli annemizin bir oğlunun Siirt'te olduğunu öğrendik. Cenazenin defin işlemleriyle ilgili belediyeye ve Sancaklar Çarşı Cami İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu'yla görüşerek bayan bir hoca tarafından cenazenin yıkanmasını sağladık. Yine Sancaklar Çarşı Camisi'nde Suriyeli annemizin cenaze namazını kıldırdık ve cenazeyi Yeni Mahalle'deki Zevye Mezarlığı'nda bulunan kimsesizler mezarlığına defnettik" dedi.

Coşar, Casim için Yeni Mahalle Camisi'nde bir günlük taziye düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber