Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Ağustos 2014 - 12:18 Yorum: 0

Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor

Akçakale ilçesindeki çadır kentte kurulan atölyede elbise diken kadınlar, hem hemşehrilerinin ihtiyacını karşılıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar

Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor

ŞANLIURFA (AA) - Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli kadınlar, kurulan atölyede elbise dikerek hem hemşehrilerinin ihtiyacını karşılıyor, hem de para kazanıyorlar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Süleyman Şah Konaklama Tesislerine yerleştirilen Suriyeli kadınlar, yaklaşık 5 ay önce kurulan dikiş atölyesinde çalışmaya başladı.

Yardım kuruluşlarından gelen kumaşlardan pantolon, tişört ve manto dikerek çadır kentte yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan kadınlar, aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar.

Atölyede usta olarak çalışan Bara Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çocuklar için elbise ve gönüllü kadın öğretmenlere manto diktiklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçmak zorunda kalan Suriyeli hemşehrilerine faydalı olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ahmet, kadınların sadece çadırda oturup yemek yapmadığını göstererek, diğer kadınlara örnek olmak istediklerini ifade etti.

Hem hemşehrilerine hem de çadır kent yönetimine katkıda bulunduklarını dile getiren Ahmet, şöyle konuştu:

"Dikiş atölyesinde çalışırken savaş ortamından uzaklaştığımız için psikolojimiz de düzeliyor. Sanki kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Kumaş gönderen yardım kuruluşlarına ve çadır kent yönetimine bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah bir gün ülkemize dönerek bu işi orada da sürdürürüz."

Çadır kentin müdür yardımcısı Bekir Engül de yaklaşık 30 bin Suriyelinin barındığı kampta, hayırseverler tarafından gönderilen kumaşları dikiş atölyesinde kullandıklarını söyledi. 

Amaçlarının, hem yardımları değerlendirmek hem de kadınları aktif hale getirmek olduğunu ifade en Engül, dikilen pantolon, tişört ve mantoların çadır kentteki Suriyeli misafirlere dağıtıldığını kaydetti.

Engül, böylelikle kadınların bir taraftan üretirken, diğer taraftan da para kazandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber