Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Ekim 2018 - 17:33 Yorum: 0

Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye 3 milyarlık destek hazırlığı

AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson Ankara'daki mülteci çocuklarla bir araya geldi.

Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye 3 milyarlık destek hazırlığı

AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson Ankara'daki mülteci çocuklarla bir araya geldi. Danielsson, "Önemli meblağlarda destek sağlandı, AB'nin birinci turda 3 milyar Euro'luk bir desteği söz konusuydu, şimdi Suriyeli mültecileri desteklemek için ikinci 3 milyar Euro'luk hazırlıklar yapılıyor" dedi.

AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson Türkiye'ye ziyarette bulundu. Danielsson, Başkent Ankara programı kapsamında Ankara'da yaşayan Suriyeli mülteci çocuklarla Cermodern Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. Danielsson, Avrupa Birliği'nin (AB) finanse ettiği UNICEF'in ASAM ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Altındağ'daki Al Farah Toplum Merkezi'nden gelip sosyal aktivitelere katılan çocuklarla sergi gezdi, ardından workshop'u izledi. Çocukların yüzlerinin yarısının fotoğraflanmış kağıtlardaki diğer yarısını boyaması etkinliği oldukça eğlenceli geçti, Danielsson da bu eğlenceye ortak oldu ve çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla vakit geçirmesinin ardından basın mensuplarıyla da bir araya gelen Danielsson, Ankara'da ve özellikle çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin Suriyeli mültecilerden kaynaklanan kayıp bir nesil olmaması konusunda bir sorunla karşılaştığını dile getiren Danielsson, Türkiye'nin bu konuda muhteşem bir çaba sergilediğini ifade ederek, yüz binlerce Suriyeli çocuğun okula gitmesinin sağlandığını söyledi. Türk yetkililerinin çok önemli çabalarını gördüğünü kaydeden Danielsson, "Bunun yanı sıra ASAM ve UNICEF'in de desteğini gördük. Çocuklar da son derece önemli bir konu olan sanatla tanışma imkanına sahip oldular. AB olarak bu çalışmalara destek verebildiğimiz için gurur duyuyoruz. Önemli meblağlarda destek sağlandı, AB'nin birinci turda 3 milyar Euro'luk bir desteği söz konusuydu, şimdi Suriyeli mültecileri desteklemek için ikinci 3 milyar Euro'luk hazırlıklar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Danielsson'un Ankara'nın ardından Mardin'e ziyarette bulunması ve Kızıltepe Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış törenine katılması bekleniliyor.

Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye 3 milyarlık destek hazırlığı

Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye 3 milyarlık destek hazırlığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber