Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Spor 09 Aralık 2016 - 18:38 Yorum: 0

Suriyeli mülteciler için “Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR)...

Suriyeli mülteciler için “Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) ile "Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası" düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi'nin (IMPR) ortak yürüttüğü Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi ile Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleri ile etkinliğinin arttırılması hedeflenmektedir. 15 Ağustos 2016 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında ülkemize göç etmek zorunda kalmış Suriyeli misafirlerimizin sosyal hayata entegrasyonu amacıyla bir futbol turnuvası düzenleniyor. Bu kapsamda T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan, 16 ilin Gençlik Merkezleriyle irtibata geçilerek (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Batman ve Mardin) projenin yürütülmesi için gerekli her türlü destek yürütücü komisyon tarafından sağlanmıştır" denildi.

Açıklamada, UNHCR-IMPR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen projedeki ana hedeflerin başında, hem yetenekli sporcuların keşfedilmesi ve spor camiasına kazandırılması hem de gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve toplumsal adaptasyona öncülük etmek olduğu belirtilerek, "Bir diğer hedefimiz ise bu gençlerin ulusal ve uluslararası alanda futbol oynayan profesyonel futbol kulüpleri tarafından keşfedilebilmelerine olanak sunmaktır. Bu kapsamda 9 Aralık'ta Antalya'da başlayan futbol turnuvası için ülkemizde bulunan profesyonel/amatör tüm futbol kulüplerine turnuva davetiyesi gönderilerek futbolcuların izlenebilmelerine de zemin hazırlanmıştır. Yaklaşık 4 aydır profesyonel antrenörlerin gözetiminde 9 Türk ve 9 Suriyeli futbolcudan oluşturdukları takımlarda antrenmanlarına devam eden gençlerin geleceğin Messi'si olma yolunda önemli bir adım atılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Turnuvanın finali 19 Aralık'ta Ankara'da

Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Futbol Turnuvası kapsamında eleme, çeyrek final ve yarı final maçlarının 9 Aralık 2016'da Antalya'da düzenleneceği kaydedilerek, "Turnuvanın açılış töreni ve kura çekimi Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ve IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan'ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Final maçı ise 19 Aralık'ta Ankara'da kapanış organizasyonu ile birlikte gerçekleştirilecektir. Şampiyon olan takımımızı TBMM futbol takımıyla ve TFF Süper Lig'de yer alan profesyonel bir futbol takımı ile ilerleyen tarihlerde düzenlenecek dostluk maçlarıyla bir araya getirip gençlerimizin ulusal arenada da boy göstermeleri sağlanacaktır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber