Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Haziran 2016 - 22:13 Yorum: 0

Suriyeli Mültecilere Özel İftar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler Sultangazi'de düzenlenen iftarda buluştu.

Suriyeli Mültecilere Özel İftar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler Sultangazi'de düzenlenen iftarda buluştu.

Sultangazi Belediyesi "Dünya Müslümanları Sultangazi'de" projesi kapsamında Sultangazi Evlendirme Dairesi yanındaki Ramazan Etkinlik Alanı'nda Suriyeli vatandaşlara iftar verdi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve burada yaşamaya başlayan Suriyeli mültecilerin katıldığı programa, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşanan terör saldırısı lanetlendi. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi. Ardından ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Programın sonunda Suriyelilerin yerel şarkıları eşliğinde yöresel halk oyunlarının oynandığı gösteriler ve seslendirilen ilahiler de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"BİZLER ENSAR, SİZLER MUHACİR OLDUNUZ"

Suriyeli vatandaşların buluştuğu iftar programında konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, "Suriyeli kardeşlerimize şunu diyoruz ki sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde misafirsiniz. Burası sizin eviniz, bu memleket size gönlünü, toprağını ve evini açtı. Bizler ensar, sizler muhacir oldunuz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI ŞEYİ HİÇ KİMSE SURİYELİLERE YAPMADI"

İftara katılan Suriyeli Erkan Elmularrebil, "Türkiye'nin yaptığı şeyi hiç kimse Suriyelilere yapmadı. Ne Kuveyt ne Ürdün ne Lübnan ne de İran yapmadı. Türkiye Suriyelilerin buraya gelmesine müsaade etti. Türkiye'de Ramazan içinde bir patlama oldu. Ramazan'a hiç yakışan bir olay değil, inşallah böyle bir şey bir daha olmaz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber