Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 22 Kasım 2017 - 13:08 Yorum: 0

Suriyeli öğrencilere burs imkanı

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu olan Spark, Osmaniye Korkutata Üniversitesinde...

Suriyeli öğrencilere burs imkanı

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu olan Spark, Osmaniye Korkutata Üniversitesinde (OKÜ) eğitim gören 16 Suriyeli öğrenciye burs imkanı sunacak.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ü ziyaret eden Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş, bugüne kadar 700 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını söyledi. Timurtaş, "Gaziantep Üniversitesi ile birlikte Arapça bölümü açarak eğitim ve girişimcilik alanlarına destek sağlamaya başladık ve bu sayede burs olanağı sağladığımız öğrenci sayısı arttı. Biz öğrencilere sadece burs vermiyoruz, eğitim öğretim gördükleri süre boyunca onlara yardımcı oluyor, sosyal ve kültürel anlamda da katkılar sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş'ı rektörlük makamında kabul ederek, Timurtaş ile bir süre görüştü. Rektör Türk, savaşın mağdur ettiği Suriyeli öğrencilere destek sağlayan Spark yetkililerine teşekkürlerini ifade etti.

OKÜ Rektörlük Büyük Salonunda gerçekleştirilen programa Dış İlişkiler Birim Koordinatörü, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serpil Uçar, Spark ekibi ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber