Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 10:38 Yorum: 0

Suriyeli öğrencilere eğitim seti dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, Hasdal ilkokul ve ortaokulundaki Suriyeli 450 öğrenciye eğitim seti dağıttı.Hasdal İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kağıthane Belediye Başkan Fazlı...

Suriyeli öğrencilere eğitim seti dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, Hasdal ilkokul ve ortaokulundaki Suriyeli 450 öğrenciye eğitim seti dağıttı.

Hasdal İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kağıthane Belediye Başkan Fazlı Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer de katıldı. 

Törende konuşan Kılıç, "Suriye'de böyle bir sorun yaşanmasın ve çocuklar kendi ülkelerinde okusun" istediklerini ancak gelişmelerin buna imkan tanımadığını ifade ederek, "Biz onlara başka ülkenin vatandaşı olarak bakmıyoruz hatta misafir oldukları için daha şefkatli bakıyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Suriyeli çocuklara "Siz bizim misafirimiz değil, evladımızsınız" diye seslendi.  

Suriyelilerin gelmesinin Türklerin insanlığını açığa çıkardığını anlatan Çayır, "Okuduğunuz zaman hem hayatınızı rahat yaşayacaksınız hem de Müslümanların başlarına böyle felaketler gelirse kol kanat gereceksiniz" diye konuştu.

Çayır, Suriyeli öğrencilerin birebir Türk öğrencilerle ders görmediğini, 15.00-19.00 saatleri arasında kendi müfredatlarına uygun derslerin yanında halk eğitimde görevli öğretmenlerden de Türkçe okuma-yazma dersleri aldıklarını anlattı.

Suriyeli çocukların sokaklardan kurtarılıp hayata kazandırıldığını aktaran Çayır, eğitim setinin içinde çanta ve kırtasiye malzemeleri bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından 450 Suriyeli öğrenciye eğitim seti dağıtıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber