Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Kasım 2014 - 17:58 Yorum: 0

Suriyeli öğretmenlerin buruk kutlaması

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenler, Malatya'daki konteyner kentte, Türk meslektaşlarıyla Öğretmenler Günü'nü kutladı

Suriyeli öğretmenlerin buruk kutlaması

MALATYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenler, Malatya'daki konteyner kentte, Türk meslektaşlarıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Beydağı Konaklama Tesisi'ndeki okulda görev yapan Suriyeli ve Türk öğretmenler için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla konteyner kentte tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, bütün eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Ülkelerinden kopup buraya kadar gelmiş Suriyeli öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. İnşallah, bundan sonraki öğretmenler günlerini hep ülkelerinde yaşarlar" diye konuştu.

Suriyeli öğretmenlerin fedakarca görev yaptığına dikkati çeken Memiş, "Burada yaptıkları görev itibarıyla çok daha fedakar, cefakar, çok daha üstün emekler gerektiren işler yapıyorlar. Gerçekte, ülkeleri kuranlar, inşa edenler, imar edenler sizlersiniz çünkü siz, insanları yetiştirip onları şekillendiren ve onlarla geleceğe yürüyenlersiniz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da Suriyeli çocuklara konteyner kentte eğitim veren Türk ve Suriyeli öğretmenlerin gününü kutladı.

Konteyner kentteki okulda görevli Suriyeli öğretmenlerden Abdulvahit Halil ise bu yılki Öğretmenler Günü'nün bölgedeki ve İslam dünyasındaki sıkıntıların gölgesinde geçtiğini belirterek, "Biz, burada bu günü kutlarken, İslam dünyasının muhtelif yerlerinde, özellikle Suriye'de binlerce mazlum kardeşimiz öldürülmekte ve evlerinden çıkarılmaktadır. Allah'tan duamız, kardeşlerimizin bir an önce bu sıkıntılı süreçten kurtulmasıdır" şeklinde konuştu.

Halil, buna benzer programların çok yakın zamanda Suriye'de de düzenlenmesini diledi.

 

- Suriyeli öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okudu

Konuşmaların ardından, Suriyeli öğrencilerinden Henan el-Ahmed ve Ayşe el-Ali, İstiklal Marşı'nı okudu. 

Suriyeli öğrencilerin Türkçe ve Arapça şiirler okuyup, şarkılar söylediği programda, öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile Suriyeli öğrenciler ve aileleri de katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber