Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ağustos 2017 - 11:23 Yorum: 0

Suriyeli ve Iraklı miniklerin piknik mutluluğu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Damla Projesi" kapsamında Iraklı ve Suriyeli çocuklar Eskişehir'de düzenlenen...

Suriyeli ve Iraklı miniklerin piknik mutluluğu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Damla Projesi" kapsamında Iraklı ve Suriyeli çocuklar Eskişehir'de düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürülüğünün ev sahipliğinde Musaözü rekreasyon alanında gerçekleştirilen etkinliğe sığınmacı çocukların yanı sıra anneleri de katıldı. Proje kapsamında faaliyetlere başlayan 20 kişilik kadın gönüllü grup, sığınmacı çocuklarla eğlenceli dakikalar geçirirken, miniklerin de yaşadığı mutluluk yüzlerine yansıdı.

"İnsanların yüzünü güldürmeye çalışıyoruz"

Damla Projesinin Eskişehir temsilciliği görevini yürüten Pakistanlı Ghania Suhail, mülteci çocukların zor bir süreçten geçerek Türkiye'ye geldiğini hatırlattı. Özellikle çocuklara her konuda destek olmaya çalıştıklarını aktaran Suhail, gönüllü olarak bu faaliyetlere destek veren ekip arkadaşlarına teşekkür ederek "Geçen sene ben Damla Projesine katılımcı olarak gitmiştim. İnsanları güldürmeye çalışıyoruz. Şimdi ben Eskişehir temsilcisi olarak bu projenin içinde yer alıyorum. Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Damla, gönüllere gönül katmak demek"

Damla Projesi gönüllülerinden Ayşenur Kurt ise savaş ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınan çocukları mutlu görmenin kelimelerle anlatılamayacağını dile getirdi. Böyle bir projede gönüllü olarak bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu aktaran Kurt, "İlk başlarda bu projenin nasıl bir şey olduğunu anlayamasam da, aktivitelerde gerçekten Damla Projesinin ruhunu anladım. Damla, gönüllere gönül katmak, ruhlarda buluşmak demek. Gönüllülük kısmını şöyle anlatabilirim; bence onların dertlerine derttaş olmak" ifadelerini kullandı.

"Onları ailem gibi hissettim"

Pikniğe annesiyle birlikte katılan Iraklı Hur Samir ise, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini ve kısa sürede Türkçe öğrendiğini söyledi. Piknikte, proje gönüllülerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini kaydeden Samir, "Damla Projesini hiç bilmiyordum. Buraya geldiğimde öğrendim. Çok eğlendik. Bize balonlar verdiler. Bizim yüzümüze resimler çizdiler. Bizimle oynadılar. Çok eğlendim onlarla. Onları ailem gibi hissettim" dedi.

Piknik esnasında gönüllerince eğlenen çocuklar, yaşadıkları mutlulukları bir daha unutmayacaklarını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Suriyeli ve Iraklı miniklerin piknik mutluluğu

Suriyeli ve Iraklı miniklerin piknik mutluluğu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber