Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 16:18 Yorum: 0

Suriyeli Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu

Suriye'deki iç savaşta yetim kalan çocuklar Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlediği piknikte buluştu.

Suriyeli Yetim Çocuklar Piknikte Buluştu

Suriye'deki iç savaşta yetim kalan çocuklar Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlediği piknikte buluştu. Başakşehir Şamlar Mesire Alanı'nda gerçekleşen organizasyonda 2 bin 500 Suriyeli ve Türk çocuk bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.

Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen geleneksel piknik organizasyonu kapsamında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Başakşehir'e yerleşen Suriyeli yetim çocuk, Başakşehir Belediyesi Şamlar Mesire Alanı'nda bir araya geldi. Pikniğe bini Suriyeli olmak üzere toplam 2 bin 500 çocuk katıldı. Yüzlerini renkli desenlere boyatan çocuklar, palyaçolarla keyifli anlar yaşadı. Pikniğe katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da moral bulan Suriyeli yetim çocuklarla yakından ilgilendi.

"DÜNYADA BU KARDEŞLİĞİ KISKANANLAR MUHAKKAK OLACAKTIR'

"İslam dünyasında bu yaşananları bir daha yaşatmamak adına üzerimize düşen görevi yapacağız" diyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Dünyada bu kardeşliği kıskananlar muhakkak olacak. Bu kardeşliği engellemek isteyenler olacak, biz kardeşliğimizi göstereceğiz. Tabi şu anda Suriye'de yaşananlar, İslam dünyasında yaşananlar ortada. İnşallah bu yaşananları bir daha yaşatmamak adına üzerimize çok görev düşüyor. Üzerimize düşeni yapabilmek adına daha fazla omuz omuza vermemiz gerekiyor. Bu manada ben öncelikle bilgi evlerimize teşekkür ediyorum. Bilgi evlerimiz İstanbul'da bulunan yine kendileri gibi öğrenci misafir kardeşlerini buraya davet ettiler. Onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine bu organizasyonu yapan vakfa çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu gençlerimiz, bu çocuklarımız eğitimlerini en güzel şekilde alırlar. Sanki ülkelerinde yaşıyormuş gibi rahat ederler. Bunu yapabilmek içinde iyi bir eğitim almaları gerekiyor. İnşallah bunu yaparlar. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum, hepinize iyi eğlenceler diliyorum'şeklinde konuştu.

"KEŞKE SURİYE'DEKİ ARKADAŞLARIMIZ DA BİZİMLE OLSAYDI"

Keşke Suriye'deki arkadaşlarımızda bizimle burada olsaydı" diyen Suriyeli Rim, "13 yaşındayım. Biz buraya okul gezisiyle geldik. Burada çok eğleniyoruz. Burada tiyatro izliyoruz, hediyeler, sorular her şey çok güzel. Bizim 2 hafta sonra sınavlarımız var. Bu gezi bizi çok mutlu etti. Türk arkadaşlarımız da var onlarla iletişim kuruyoruz. Keşke Suriye'deki arkadaşlarımız da bizimle burada olsaydı. Her şey çok güzel bunun için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bilgi evlerinin düzenlediği piknik, sihirbazlik, jonglör, ilizyon, kukla, animasyon gibi sahne gösterileriyle devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber