Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ağustos 2014 - 16:44 Yorum: 0

Suriyelilere yönelik saldırılar kınandı

Özgür-Der üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.

Suriyelilere yönelik saldırılar kınandı

Sakarya'da, hür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan, ellerinde döviz ve pankartlar olan grup, Türkiye'deki Suriyeliler lehine slogan attı.

Dernek üyelerinden Ömer Sevim, küme adına yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin yüz binlerce insanı katlettiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin, evlerini terk edip komşu ülkelere sığındığını belirten Sevim, 'Şu anda 1 milyon 250 bin civarında Suriyeli kardeşimiz, Türkiye'de muhacir halde bulunuyor. Bu insanlar turistik geziye gelmedi, gezmek tozmak için konutlarını terk etmedi. Bu insanlar, hayatlarını katil Esed'den korumak için geldi' dedi.

Sevim, son günlerde iki hadise bahane edilerek Suriyelilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi.

Onların, yaşadığı ev ve mahallerden kovulmaya çalışıldığını anlatım eden Sevim, şöyle konuştu:

'Erkek, kadın, yaşlı, çocuk demeden gördükleri her Suriyeli muhacir kardeşimizi linç etmeye çalışıyorlar. Bu ırkçı faşizan çevreler, AK Parti hükümetine duydukları kin ve öfkeyi mazlum Suriyeli muhacir kardeşlerimiz üstünden iğrenç bir siyasal oyuna çevirmeye çalışıyor. Sorumluluk ve vicdan sahibi bütün matbuat yayın organlarını, lisan ve tutumlarını gözden geçirmeye çağrı ediyoruz. Halkımızın, özellikle sosyal medya kanallarından yaygınlaştırılan uydurma haberlere, iftiralara karşı uyanık ve mesul olmasını istiyor, bütün bu olup bitenler karşısında hükümetin konuyla ilgili daha etken önlemler almasını bekliyoruz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber