Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Ekim 2016 - 10:58 Yorum: 0

’Suriyelilerin acıları’nı anlatan heykel, Tekirdağ’ın merkezinde

Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı adayı olan Velislav Minekov, Suriyelilerin acılarını konu alarak yaptığı "Alın yazısı" heykeli Tekirdağ'ın merkezine konuldu.

’Suriyelilerin acıları’nı anlatan heykel, Tekirdağ’ın merkezinde

Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı adayı olan Velislav Minekov, Suriyelilerin acılarını konu alarak yaptığı "Alın yazısı" heykeli Tekirdağ'ın merkezine konuldu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Bisante Heykel Sempozyumunda yapımı tamamlanan heykeller kentin farklı noktalarına konulmaya başlandı. Dünyanın 4 bir yanından 400 heykel içerisinden seçilip Tekirdağ'a gelen 8 heykeltıraş içerisinden bulunan Bulgaristan Cumhurbaşkanı adayı Velislav Minekov'da, daha önce Yunanistan'da bir seyahat sırasında Suriyeli bir gruba denk geldiğini ve onların perişan halde olduğunu gördüğünü ifade ederek yapacağı heykeli Suriyelilerin trajedisi üzerine olacağına karar vermişti. Daha sonra yapımı tamamlanan heykeller kentin farklı önemli noktalarına konulurken, Velislav Minekov'un yaptığı Alın yazısı heykeli de Tekirdağ'ın merkezi olan Sahil Şeridinde bulunan Marina'da park alanına konuldu.

Sempozyumda Küratör olan Nermin Sözel, bugün burada sempozyumda yapılan 4 heykeli planladıkları yere koyduklarını ifade ederek, "Bu heykel, Bulgar Sanatçımız Velislav Minekov'un çalışmasıdır. Marina'yı tercih ettik. Çünkü, sanatçımız bu çalışmayı tasarlarken, Suriyelilerin trajedisinden çok etkilendiğini söyledi ve çalışmayı bu yönde gerçekleştirdi. Bu heykelimizde diğerleri gibi Tekirdağ'ın en güzel yerinde vatandaşlarla buluşacak. Bizim bu sempozyumun teması barıştı. Biliyorsunuz şu anda savaşın olduğu bir coğrafyada savaşıyoruz. Suriyeli göçmenler iki senedir büyük bir trajedi yaşıyorlar. Bu çeşitli bölgelerde Marmara'da olsun Ege'de olsun, İstanbul'da İzmir'de Türkiye'nin çeşitli yerlerinde o göçmenlerin trajedisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Sempozyumun teması da barış olunca, bütün dünyada barış isteğiyle bütün sanatçılar heykellerini bu kapsamda gerçekleştirdiler. Şu anda bir barış sağlanmış değil ama bütün dünya halklarının isteği bir an önce barışın gerçekleşmesidir" dedi.

'Alın Yazısı" heykelini gören vatandaşlar, heykelle selfie çekildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber