Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Nisan 2014 - 15:43 Yorum: 0

Sürmene-Araklı Kültür ve Dayanışma Derneğinden Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Valisi Öz, Sürmene-Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hasan Çebi ile derneğin yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti

Sürmene-Araklı Kültür ve Dayanışma Derneğinden Vali Öz'e ziyaret

TRABZON (AA) - Sürmene-Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hasan Çebi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, Çebi ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde yaptığı konuşmada, Sürmene ve Araklı ilçelerinin tarihte geçmişiyle beraber birikimleri olan ve bunu bugüne yansıtan önemli ilçelerden olduğunu söyledi.

Bu ilçelerin bıçakçılık, ahşap işlemeleri, farklı yöresel el sanatları ve ürünleri ile öne çıktığını belirten Öz, "Bunların kültürel ve tarihi birikimini bugün de yaşıyoruz. Derneğimiz vasıtasıyla hem Sürmene hem de Araklı'da var olan tarihi değerlerimizin, kültürel varlıklarımızın geliştirilmesi çok önemli. Aynı zamanda bu değerlerin geleceğe taşınması da önem arz ediyor. Kadim kültürümüzü yeni nesillere aktarma noktasında hep birlikte gayret göstereceğiz" dedi.

Çebi ise derneğin faaliyetleri hakkında Vali Öz'e bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber