Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Haziran 2016 - 10:23 Yorum: 0

Sürücü Kursları ’Joker’e Savaş Açtı

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, para karşılığı bir başkasının yerine sınava giren "joker'lerin sektöre...

Sürücü Kursları ’Joker’e Savaş Açtı

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, para karşılığı bir başkasının yerine sınava giren "joker'lerin sektöre en büyük zararı verdiğini belirterek, "Ekmeğimize sahip çıkacağız ve bu joker işini bitireceğiz" dedi.

Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu'nun (ASKEF) geleneksel hale getirdiği iftar programına katılan Yılmaz, sürücü kursu sahiplerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

"SÜRÜCÜ KURSU FAZLA, ÖĞRENCİ AZ"

Güney Marina Restaurant'taki programda konuşan Yılmaz, sürücü kurslarının en büyük sorunlarından birinin arz talep dengesinin bozulması olduğunu belirterek "Sürücü kursu sayımız çok fazla ama belge alacak öğrenci sayısı az. Yılbaşı öncesi stajyer ehliyet telaşesi ile katılım biraz fazla oldu ama şu anda sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.

Sürücü kursu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Konfederasyon Başkanı İsmail Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu arada çok önemli bir kazanımımız oldu. 5 Aralık'ta çıkan yönetmelik ile taban fiyat uygulaması geldi ve ilk defa Türkiye'de bir eğitim kurumunda taban uygulaması başlatıldı. Ancak taban fiyat uygulaması getirildiği halde bazı sürücü kursu sahipleri uyanıklık yapmaya devam ediyor. Kötü alışkanlıklarını bırakamayan meslektaşlarımız var maalesef. Fazladan 3 öğrenci alacağım diye hırsızlık yapan meslektaşlarımız var. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ne yapıyor? "Bakarız, ederiz" şeklinde konuşuyorlar. Sürücü kurslarının kaliteli eğitim vermelerini istiyorlarsa, bizleri çok sıkı denetlemeleri gerekiyor."

Başkalarının yerine sınava giren ve sürücü kurslarının adını lekeleyen "joker" konusuna da dikkat çeken Yılmaz, "Hizmetin ederi bin TL, fakat biri çıkıp bu hizmeti 500 TL'ye veriyorsa kesin bir yerlerden çalacak demektir. Bu sektöre yapılacak en büyük kötülük jokerdir ve hala bu joker işini yapanlar var. Bu joker işini bitireceğiz. Kendi ekmeğimize biz sahip çıkmazsak kimse bize sahip çıkmaz" dedi.

"HADDİNDEN FAZLA KURS AÇILDI"

ASKEF Başkanı Seyfi Moroğlu da, sürücü kurslarının nüfusa orantılı şekilde açılması gerektiğine işaret ederek, "Haddinden fazla sürücü kursu açıldı. Bu kadar sürücü kursu açılınca öğrenci kapma yarışları da yaşandı ve sürücü kursları eğitimden taviz vermeye başladı" diye konuştu.

Taban fiyata uyan sürücü kurslarının batma aşamasına geldiğini dile getiren Moroğlu, "Taban fiyata uymayıp fiyatı düşürenler potansiyellerini 3'e, 5'e katladılar. Biz ne kadar ticari amaç için kurulmuş işletmeler olsak da çok önemli bir görevi icra etmekteyiz. Onun için bizim hiçbir eğitimden kaçmamamız gerekir. Ayrıca, usta öğreticilerimiz resmi komisyon üyesi olmak ve ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödenmesini istemektedirler." ifadelerini kaydetti.

Akdeniz Bölgesi'ndeki sürücü kurslarının temsilcilerini Adana'da buluşturan iftar programına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ASKEF Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek başkanları katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber