Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 11 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

Sürücülere kışlık bakım uyarısı

Elazığ'da otomobil tamircileri, yaklaşan kış ayı öncesi araç sahiplerini kışlık bakımları yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sürücülere kışlık bakım uyarısı

Elazığ'da otomobil tamircileri, yaklaşan kış ayı öncesi araç sahiplerini kışlık bakımları yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Elazığ'da sanayi sitesindeki otomobil tamircileri yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini kışlık bakım yaptırmaları konusunda uyardı. Kış ayında en önemli ekipmanın kış lastiği olduğu vurgulayan otomobil tamircileri, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü zaman kesinlikle kış lastiğinin takılması gerektiğini söyledi. Araç sahiplerini ucuz maldan uzak durmaları konusundan uyaran tamirciler, kış lastiği alırken bilinçli davranmaları gerektiğini söyledi. Kışın en önemli sorunun kış lastiği olduğunu belirten otomobil tamircisi Yüksel Ercan, "Kışın araçların bakımlarıyla alakalı sorunlar doğuyor. Bu sorunların giderilmesi açısından araç bakımlarını daha güvenilir ve sağlam yerlerde yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ekipmanları iyi ve sağlam olan yerleri tercih etmelerinden yanayız. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman kış lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Kış lastiklerinde uzak doğu lastikleri tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ercan, "Vatandaşlarımız daha kaliteli ve bilinçli bir şekilde lastik alırlarsa kışı daha güvenli geçirirler. Ucuz malı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kar ve yağmur yağdığı zaman ucuz lastiğin tutma oranları, kaliteli lastiklere göre iyi değil. Özellikle fren mesafesinde ciddi artışlar meydana getiriyor. Halbuki kaliteli lastiklerde en önemli konu fren mesafesini en askeri mesafeye indirmektir. Kaliteli lastiklerde bunları görebiliriz ama uzak doğu lastikler bu fren mesafesi uzuyor. Bu da kazaya sebebiyet veriyor" diye konuştu.

Her araca 4 tane kışlık lastik takılması gerektiğini belirten otomobil tamircisi Serkan Dündar, "Motor kısmında antifriz ve cam suyunun ölçülmesi lazım. Eğer dereceleri düşük ise değiştirilmesi gerekir. Fren balatalarına bakılması lazım. Her 5 binde veya 10 binde bir balatalar kontrol ettirilmelidir. Lastik basınçları kontrol edilmeli. Araçta ne bakımla alakalı bütün filtrelerinin değiştirilmelidir. Sadece aracın yağı değiştirilmemesi gerekiyor. Aslında böyle bir şey yok. Yağ değişiminde, yağ, hava ve polen filtresi olmak üzere hepsinin standart halinde değiştirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Minibüsünü kışlık bakıma getirdiğini dile getiren Ali Kaylı ise, "Arabanın kışlık bakımı yapıyorum. Kışlık tekerlerini, yağını ve balatasına baktırıyorum. Kış geliyor. Vatandaşın canı değerli olduğu için kışlık bakımını yapıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber